fbpx

27.6.2017

Aamuhetki kullan kallis

Timo Tikka

Jeesuksen opetuslapset kertovat evankeliumeissa monista ihmeistä, joita he saivat nähdä kolmen vuoden aikana kulkiessaan Jeesuksen seurassa. Mutta he kirjoittivat myös havainneensa, että Jeesus, heidän Mestarinsa, oli rukouksen mies. Jeesus vetäytyi yksinäisyyteen rukoilemaan. Jopa varhain aamulla, kun vielä oli pimeä, Jeesus nousi ja lähti autioon paikkaan rukoilemaan.

”Anna minun aamulla kuulla armonsanasi, sillä sinuun minä turvaan. Ilmoita minulle tie, jota minun tulee kulkea, sillä sinun puoleesi minä ylennän sieluni.”  (Ps. 143:8)

Rukouksessa me kristityt emme pyri kohti mielen tyhjentymistä ja tyhjyyttä niin kuin jossain uskonnoissa tehdään. Päinvastoin, rukouksessa me lähestymme luottamuksella Taivaallista Isäämme puhuen Hänelle sydämemme ajatuksia. Uskon, että Jumala tahtoo Hänen Sanansa olevan meille niin rakas, että voimme sanoa koko sydämestämme:

Kuinka kalliit ovatkaan minulle sinun ajatuksesi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä!” (Ps. 139:17) 

Jospa tänä kesänä, aamun varhaisina, rauhallisina hetkinä hiljentyisimme Herran edessä ja odottaisimme Häntä rukoillen ja Hänen sanaansa tutkien.

”Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomien neuvon mukaan, ei viivy syntisten teillä eikä istu pilkkaajien parissa, vaan on mieltynyt Herran opetukseen ja tutkii sitä päivin ja öin.”  (Ps. 1:1–2)

On aika tehdä työtä ja on aika levätä. Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Evankeliumin työ ei koskaan saa tulla niin kiireiseksi, että tärkein unohtuisi.

Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi tehdä mitään.” (Joh. 15:5).

Työn hedelmä syntyy vain Hänen yhteydessään. Toisaalta apostoli Paavali kirjoittaa, että emme saa olla velttoja, vaan innokkaita ja antaa Hengen tulen palaa meissä ja näin palvella Herraa vaivaa nähden evankeliumin vuoksi.

Niin kauan kuin on päivä, tulee meidän tehdä evankeliumin työtä ja niin kauan kuin seurakunta on täällä alhaalla, meidän Herramme taivaassa rukoilee omiensa puolesta ja Pyhä Henki meissä rukoilee sanattomin huokauksin Jumalan tahdon mukaan. Kaikki on Hänen kädessään.

Siunattuja hiljentymisen, rukouksen ja Raamatun tutkimisen hetkiä Sinulle!