fbpx

14.12.2019

Muslimien evankelioinnin uranuurtajat Aaron ja Sari 60 vuotta

Tänä vuonna Sari ja Aaron täyttävät yhteensä 120 vuotta. Kuva on otettu kesällä 2019 Tukholmassa, jossa he tapasivat yhteistyökumppanien edustajia. Hengellisessä työssä on tärkeää viettää aikaa ja pitää yhteyttä muiden kristittyjen kanssa.

Avainmedian laajasti tunnetun, rohkean kristillisen arabikanavan Al Hayatin taustalla on pariskunta, jonka elämäntehtävä on kertoa muslimeille totuus islamista ja että pelastus löytyy Jeesuksesta.

Aaron ja Sari ovat olleet naimisissa 41 vuotta. Jumalan johdatusta oli, että luonteeltaan samankaltaiset ja toisiaan täydentävät ihmiset löysivät toisensa tuhansien kilometrien päästä.

Aaronin uskoontulo ja Jumalan ihmeellinen johdatus saivat aikaan Al Hayat -kanavan, joka on nyt ollut olemassa 16 vuotta ja jonka nimen lukuisat arabit tuntevat. Tilastoituja uskoontuloja on useita kymmeniä tuhansia, todellisuudessa luku on todennäköisesti paljon suurempi.

”Sata prosenttia Jumalalle”
– Islam on syyttänyt kristittyjä 1400 vuotta. Al Hayat on ensimmäinen taho, joka ei suhtaudu islamiin puolustellen vaan hyökkäämällä ja haastamalla, kuvailee Aaron kanavan strategiaa. Al Hayat on mm. paljastanut Koraanin epäkohtia tavalla, joka kestää tieteellisenkin tarkastelun.
Pariskunta ei ota itselleen kunniaa valtavaa satoa niittäneestä mediaevankeliointityöstä.

– Me emme ole parempia kuin muut. ”Sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä”, he siteeraavat Raamattua. Jumala voi käyttää ketä tahansa, joka haluaa olla käytettävissä.
– Kun tulin uskoon, lupasin Jumalalle, että olen sataprosenttisesti hänen käytössään. Sanoin Sarille, että muistuta minua, jos joskus unohdan lupaukseni. Toistaiseksi muistutusta ei ole tarvittu, Aaron sanoo.

Ilman vaikeuksia ei ole selvitty valtavasta työsarasta.
– Kun on yksi taistelu takana, on toinen edessä. Yli 30 vuoden työn jälkeen luulisi, että kaikki on jo nähty ja koettu, mutta edelleen törmäämme yllättäviin vaikeuksiin. Mutta vaikeudet ovat siksi, että kasvamme ja hioudumme niiden kautta ja opimme luottamaan Jumalaan, Sari sanoo.

”Pelolla ei asiaa”
– Jumalan suunnitelma on, että kaikkien on kuultava evankeliumi. Uskovien tehtävä on toteuttaa se. Siinä tehtävässä on oltava ajan tasalla ja innovatiivinen. Medialähetystyö on erittäin tehokasta, mutta myös maajoukkoja tarvitaan.

Aaron uskoo, että entisistä muslimeista tulee historian tehokkain lähetystyöntekijöiden joukko.

– Entiset muslimit ovat pelottomia! Äskettäin eräs marssi moskeijaan ja toinen Mekkaan kertomaan todistuksensa Kristuksesta.
Al Hayatin ohjelmat ovat isku islamin sydämeen ja siksi sen tekijöiden turvallisuudesta ei ole takeita.
– Ilman esirukouksia tätä työtä ei olisi alunperinkään syntynyt. Tiedämme, että joku jossakin päin maailmaa rukoilee nytkin työmme ja meidän puolestamme. Tiedämme myös, että Jumala on lähettänyt enkeleitään suojaamaan meitä vaarallisissa tilanteissa. Pelolla ei ole mitään asiaa lähetystyössä.

Teksti Satu Rönkkö
Kuvat Aaronin ja Sarin kotialbumi

Lahjat
Arabi- ja muslimityö on Sarin ja Aaronin sydämellä myös heidän juhlapäivänään.
He toivovat lahjoituksia uuden kristillisen verkkosivuston rakentamiseen. Sivusto tulee sisältämään maahanmuuttajamateriaalia useilla eri kielillä ja sitä voidaan hyödyntää ympäri maailmaa.
Tilinumero: Danske Bank FI56 8000 1800 180755. Viitenumero 122069.

Sari ja Aaron aloittivat arabiankielisen radiotyön Tukholmassa vuonna 1988. Iloa ja riemua ensimmäisten palautekirjeiden saavuttua.

Haluatko auttaa työtämme?