fbpx

27.3.2017

Al Hayat hengellisen opetuksen kanava Khaledille

Khaled tutustui Jeesukseen lapsena opetellessaan Koraania. – Isan (Jeesuksen nimi Koraanissa) persoona kiehtoi minua valtavasti, Khaled muistelee. Hänen mielestään Koraani ei kuitenkaan kertonut Jeesuksesta tarpeeksi.

– Jo lapsena rakastin Jumalaa ja hartain toiveeni oli vain päästä lähemmäksi Häntä. Varttuessani en ollut hirveän uskonnollinen. Rukoilin ja luin Koraania silloin tällöin, mutta en saanut niistä kaipaamaani hengellistä ravintoa. Myöhemmin Khaled jäi pornografian koukkuun.

– Kävin vaikeita aikoja läpi sekä fyysisesti että psyykkisesti. Paras ystäväni kuoli. Aloin miettiä itsemurhaa.
Khaledin mieleen juolahti, että ehkä jossain on sittenkin Jumala, joka voisi vapauttaa hänet kaikista kahleista. Hän huusi ääneen: ”Jumala, auta minua ja näytä tie luoksesi!”

Waheedin ja hänen vaimonsa Fadwan juontama tv-sarja ”Opas” on jokaviikkoinen 1,5-tuntinen suora lähetys ja kuuluu Al Hayatin katsotuimpiin ohjelmiin.

Haluatko auttaa työtämme?

Khaled itki ja huusi Jumalan puoleen monta päivää. Hän näki unen, että oli pimeässä ja pelottavassa metsässä. Siellä oli muitakin apua huutavia ihmisiä.

– Olimme eksyksissä ja pelkkä metsässä kävely teki kipeää. Se oli kuin helvetti. Yhtäkkiä näimme taivaasta valon ja näimme valkoiseen pukeutuneen hahmon, joka käsivarret meitä kohti ojennettuina sanoi: ”Minä olen Tie.”

Khaled heräsi hämmentyneenä, mutta tiesi, että hahmo oli Jeesus Kristus. Hänelle oli aina opetettu, että kristittyjen Raamattu on väärennetty.

– Aloin kuitenkin lukea Raamattua ja huomasin, kuinka henkeni oli kuiva ja janoinen. Raamatun lukeminen oli kuin olisin saanut vettä erämaassa, niin janoinen olin Jumalan elävän Sanan puoleen, Khaled kuvailee tuntojaan.

– En enää epäillyt yhtään vaan päätin jättää islamin ja lähteä seuraamaan Kristusta, sillä Hänestä löysin totuuden.

– Mitä syvemmälle pureudun Sanaan, sitä lähemmäksi pääsen Jeesusta. Olen nyt 16-vuotias. Al Hayat -kanava on tärkeä opin lähde, etenkin Rachidin Rohkeita kysymyksiä -ohjelmat ja Waheedin Opas-jaksot ovat opettaneet ja rohkaisseet minua paljon.