fbpx

21.6.2018

Al Hayat -kanavan jälkihoitosysteemi

Viime vuonna Al Hayat sai 70 miljoonaa katsojakommenttia tai palautetta. Vain 10 % palautemäärästä vaatii vastausta ja jälkiseurantaa, mutta siinäkin määrässä on paljon työtä!

Al Hayat -kanavan jälkihoitosysteemi

Kun arabiankielisten uskosta kiinnostuneiden ja uskoon tulleiden hengellistä etsimistä tai kasvua seurataan, käytetään työssä apuna sosiaalista mediaa, puheluja ja sähköposteja sekä ohjataan ihmisiä paikallisuskovien ja seurakuntien luo. Al Hayatin tiimeillä on käytössään laaja materiaalipankki, josta sähköisesti voidaan lähettää evankelioivaa ja opetuslapseuttavaa printti-, audio- ja videomateriaalia nopeasti eteenpäin.

Muslimien yleisimpiin kysymyksiin vastaukset ovat valmiina ja ne voidaan lähettää kyselijälle muutamassa sekunnissa.

Kirjepostinakin kirjoja ja Raamattuja lähetetään vielä jonkin verran. Jos suinkin aikaa on eikä välimatka ole pitkä, eri arabimaissa työskentelevät tiimiläiset käyvät henkilökohtaisesti tapaamassa uusia kontakteja.

Päivittäin jälkihoidon parissa työskentelee noin 60 henkilöä.

Seurakuntiin ohjausta seurataan siihen asti, kunnes uusi kontakti on saatu johdatettua lähimpien paikallisuskovien yhteyteen. Sen jälkeen tapaus on jälkihoitotiimin kannalta loppuun käsitelty ja seurakunta tai rukouspiiri jatkaa seurantaa ja opetusta.

Al Hayat -kanavalla ohjelmien aikana ruudussa näytetään yhteydenottoja varten yhteystiedot, puhelinnumerot, Facebook-yhteystiedot, sähköposti- ja Skype-osoitteet. Jokaisella tv-sarjalla on omat yhteystietonsa. Niiden kautta kiinnostuneet voivat keskustella ja viestitellä omalla äidinkielellään.

Rukouslinja eli PLM(Prayer Line Ministry) on Al Hayatin jälkihoitotyön yksi osa-alue. PLM tarjoaa ihmisille mahdollisuuden soittaa suoriin lähetyksiin käyttämällä VOIP-järjestelmää eli ilmaista reaaliaikaista internet-puhelua. Al Hayatilla on kuutena iltana viikossa parhaimpaan katseluaikaan 1–1,5 h pituisia suoria lähetyksiä.

PLM-järjestelmässä on erilaisia vastaajaviestejä sekä ääniviestejä, joissa soittaja toivotetaan tervetulleeksi ja ohjataan oikealle tiimille. Kaikki puhelut rekisteröidään ja jokaiseen puheluun vastataan. Palvelu toimii 24/7-periaatteella.

Suorilla lähetyksillä on omat työntekijänsä, jotka vastaanottavat puheluita suorien lähetysten aikana. He ottavat ylös soittajien tiedot sekä kysymykset ja pyynnöt. Juontaja voi halutessaan ottaa puhelun suoraan lähetykseensä nappia painamalla. Samalla juontaja saa soittajan tiedot ja kysymykset omalle tietokoneruudulleen. Jokainen puhelu ohjautuu tietokantajärjestelmään, josta tiiminvetäjät ohjaavat puhelut tai sähköpostit oikeille jälkihoitotyöntekijöille.

Rukoile lisää työmiehiä ja varoja arabiankieliseen jälkihoitoon. Nykyiset tiimit ovat täystyöllistettyjä ja lisäapua tarvitaan pikaisesti!

Haluatko auttaa työtämme?