fbpx

12.3.2019

Al Hayatilla hyvä toimintavuosi

Osa Al Hayatin ohjelmista tehdään Suomessa, osa ulkomailla.

Avainmedian Al Hayat -kanavan tiimi on saanut vuoden 2018 palautelaskelmat valmiiksi.
– Internet ja sosiaalinen media ovat muuttaneet katsojapalautteiden luonnetta täysin, kertoo Al Hayat -kanavaa luotsaava Avainmedian arabiosaston johtaja Aaron.

Arabiankielinen Al Hayat -kanava sai viime vuonna yli 69 miljoonaa katsojapalautetta, joihin lasketaan katsojien reaktiot ja toiminta puhelimitse, sähköpostitse, Facebookin, YouTuben ja kotisivujen kautta.

– Voimme olla tyytyväisiä lukuihin, koska ne vahvistavat ohjelmatarjonnan kiinnostavan katsojia, Aaron toteaa työteliään vuoden jälkeen. – Al Hayat on edelleen katsotuimpia kristillisiä arabikanavia.

Viime vuonna enää 1868 katsojaa kaivoi kynän ja paperin esiin ja lähetti palautteensa kirjeitse, kun taas sosiaalisen median kautta palautteet ja kommentoinnit lasketaan kymmenissä miljoonissa. Puheluja ja ääniviestejä Al Hayat sai reilut 150 000. Sähköposteja saatiin lähes 50 000.

Palautteista 42 prosenttia tuli internet-tilastojen mukaan Pohjois-Afrikasta, Lähi-idästä ja Persianlahdelta. Näillä alueilla tiedetään olevan 173 miljoonaa sosiaalisen median käyttäjää. Peräti 58 prosenttia reaktioista tuli arabian kieltä puhuvilta, jotka asuvat muissa kuin arabi- ja muslimimaissa kuten Euroopassa ja Yhdysvalloissa. 7981 arabiankielistä henkilöä ilmoitti tulleensa uskoon. Seuraamuksien pelossa monet eivät vieläkään uskalla kertoa kääntyneensä Kristuksen seuraajaksi.

Henkilökohtaista yhteydenottoa pyytää 10 prosenttia palautemäärästä. Nykyään saa hetkessä turvallisesti Raamattuja, kirjallisuutta sekä monipuolista jälkihoito- ja opetuslapseutusmateriaalia internetin ja somen kautta eikä katsojan välttämättä tarvitse ottaa yhteyttä kanavan puhelinpäivystäjiin tai jälkihoitotiimeihin.

– Materiaalipankin ylläpito ja jälkihoitotekniikka ovat kanavallamme jatkuvan kehityksen alla. Voimme kiittää elon Herraa, että työssä on mukana teknisesti erittäin taitavaa nuorta arabiuskovien sukupolvea, joka haluaa käyttää osaamistaan muslimien evankelioimiseksi.

– Ihan maailmanlaajuisestikin uusi jälkihoitotapa on parhaillaan testauksessa, paljastaa Aaron. Nykytekniikka tarjoaa ennennäkemättömän mahdollisuuden kehittää jälkihoitotyötä.

Vuoden jokaisena päivänä 24 tuntia toimivalla Al Hayat -kanavalla näkyy parhaillaan 55 eri tv-sarjaa, joista noin puolet on Avainmedian tuotantoa, 2200 jaksoa.

– Laajan maailmanlaajuisen studio- ja yhteistyöverkoston takia vain osa Avainmedian jaksoista tehdään Suomessa, jolloin saadaan huomattavia säästöjä matka- ja tuotantokuluissa, summaa Aaron kanavan toimintatavoista.

Haluatko auttaa työtämme?