fbpx

8.5.2018

Amani tuo esille naisten vaikeudet muslimiyhteiskunnassa

Amanin perjantai-iltaisin näkyvä suora tv-ohjelma on nykyään yksi eniten palautetta saavista tv-sarjoista Al Hayatilla.

Egyptiläisen ex-muslimin, Amanin, juontamien suorien lähetysten katsojasoitot, esirukouspalvelu, Raamatun opetus ja musliminaisten ongelmien käsittely koskettavat niin nais- kuin mieskatsojia arabimaissa. Viikoittaisissa lähetyksissä on asiaa naisen suhteesta Jumalaan, perheeseen ja yhteiskuntaan.

Esillä on myös muslimimaissa vaiettuja ja tabuina pidettyjä aiheita kuten perheväkivalta, insesti, lapsiavioliitot ja raiskaukset.

Faiza kertoo, kuinka Musliminainen-ohjelmat ovat opastaneet häntä elämän varrella.

– Olen muslimitaustainen nainen. Mieheni ja minä tulimme uskoon Egyptissä. Tyttäremme ollessa kahdeksanvuotias mieheni kuoli. Koska olin nuori leski, vanhempani vaativat minua menemään uudelleen naimisiin. Heillä oli kaksi muslimimiesehdokasta tarjolla uudeksi aviomiehekseni.

Satuin tuolloin näkemään Al Hayat -kanavalta, kun kerroit suorassa lähetyksessä olevasi uskoon tullut entinen muslimi ja kuinka kärsit avioliitossa muslimimiehen kanssa.

Sanoit, ettei meidän tulisi suostua kantamaan vierasta iestä yhdessä niiden kanssa, jotka eivät usko. Se oli minulle merkki, ettei minun tulisi valita kumpaakaan sulhasehdokasta vaan luottaa, että Jumala johtaa ja auttaa.

– Toisessa ohjelmassa käsittelit uskoon tulleiden muslimien ja heidän lastensa vaikeuksia. Rukoilit voimallisesti tällaisten lasten puolesta. Minulle se oli valtava rohkaisu, koska oma tyttäreni joutui elämään kuvailemaasi kaksoiselämää, kotona muslimivanhempieni luona ja toisaalta seurakunnassa, jossa kävin tyttäreni kanssa. En koskaan unohda tätäkään ohjelmaa.

Erään kerran aiheenasi oli, kuinka Al Hayat -kanava auttaa ja opetuslapseuttaa uskoon tulleita muslimeja.

Tuolloin olin muuttanut erääseen länsimaahan. Ajattelin, että kotimaassani Egyptissä minulla ei ex-muslimina koskaan ollut mahdollisuutta saada tukea tai hengellistä opetusta. Olisin niin tarvinnut apua. Olen alkanut rukoilla, että minäkin voisin jollain tavalla palvella Jumalaa.

– Kiitos, Amani! En osannut edes kuvitella, että jonain päivänä voisin kommunikoida kanssasi ja vuodattaa sydäntäni sinulle. Pidän kovasti siitä, että ohjelmissa sinulla on aina iso risti kaulallasi. Minäkin olen aina halunnut pitää ristiä julkisesti, mutta taustani takia se ei ole ollut mahdollista ainakaan kotimaassani.

– Usein muistellessani kaikkia Jumalan tekemiä ihmeitä elämässäni ylistän, että Hän, joka on aloittanut minussa hyvän työn, vie sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä!

Haluatko auttaa työtämme?