fbpx

28.5.2017

Anteeksi-
antamuksen testi

Joyce Meyer

Pyytäessämme Jumalalta, että Hän käyttäisi meitä enemmän, on ensin selviydyttävä valmennuskaudesta ja testeistä. Jumala ei koskaan kiusaa pahoilla asioilla, mutta Hän sallii elämäämme haasteellisia tilanteita. Niiden tehtävä on kehittää luonnetta ja hengellistä kasvua.

 

Valmentautumista tarvitaan, jotta onnistuneesti pystyy selviytymään suuremmista vastuista ja tehtävistä. ”Pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä.” (Jaak. 1:2–3). Kun käymme hyvällä asenteella koetuksia läpi luottaen, että Jumala käyttää niitä parhaaksemme, kasvamme uskossa, koska koettelemukset karsivat kypsymätöntä käytöstä sekä väärää mielenlaatua. Uskovan yleisin testi on varmaankin anteeksiantamisen testi.

Ei ole helppoa antaa anteeksi ihmisille, jotka loukkaavat tai pettävät. Anteeksiantaminen on yksi haastavimmista asioista, joita kristityn on opittava. Anteeksiantaminen voi tuntua niin epäreilulta, kun joku on toiminut täysin väärin. Jumala kehotti minua antamaan anteeksi vanhemmilleni lapsuudessa kokemani vakavat kaltoinkohtelut ja vääryydet. Tajusin, että kun pidin kiinni vihantunteistani, asia pääsi loukkaamaan minua yhä uudelleen. Minun tuli sen sijaan keskittyä enemmän itseeni ja Jumala-suhteeseeni eikä yrittää saada vanhempiani kokemaan syyllisyyttä ja surkeutta. On niin totta, että antaessamme anteeksi teemme samalla palveluksen itsellemme.

Jeesus opetti, että ”Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan”. Sananlaskuissa todetaan: ”Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.” Kun sydämen asenne on Jumalan mielen mukainen, kuulemme Hänen äänensä paremmin, olemme herkempiä Hänen läsnäololleen ja nautimme läheisestä suhteesta Häneen. Tarvitsemme Jumalan läsnäoloa enemmän kuin mitään muuta. Jumala on kaiken hyvän lähde. Ps. 16:11 sanoo, että Jumalan lähellä on ehtymätön ilo ja hänen oikealla puolellaan ikuinen onni!

Jos sydämemme ei ole puhdas tai haudomme vihaa ja katkeruutta, meillä ei voi olla läheistä suhdetta Jumalaan. Meitä kaikkia loukataan joskus. Meille ei luvata, että Jumala lähettää enkelin auttamaan yliluonnollisella tavalla. Kun joku loukkaa meitä, on toimittava nopeasti ja tehtävä, mitä Jumala käskee, jotta pääsee asian yli. Jumalan armon avulla pystymme siihen.

Kun on annettava anteeksi, tärkeintä on rukoilla henkilön puolesta ja jättää asia siihen. Ei pidä levittää asiaa ympäriinsä, kuinka joku on toiminut sinua kohtaan väärin. On lakattava ajattelemasta asiaa. On helpompi päästä asiasta irti, kun nopeasti unohtaa kärsimänsä pahan ja loukkaukset. Mitä pitempään se kestää, sen hankalampaa se on.

Säilytä puhdas omatunto, anna anteeksi ja irtaudu anteeksiantamattomuudesta. Näin säilyy läheinen suhde Jumalaan, joka täyttää meidät ilollaan ja valmistaa toteuttamaan Hänen hyviä suunnitelmiaan elämässämme.

Joyce Meyer
Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life
Kaikki oikeudet pidätetään.