fbpx

25.6.2019

”Olemme tukeneet Al Hayatia alusta asti”

Pastori Hamid Awad.

Pastori Hamid Awadin kristillinen seurakunta Merrylands East Presbyterian Church Australiassa, Sydneyssä, on tukenut Avainmedian Al Hayat -kanavaa sen perustamisesta alkaen.

Keväällä pastori Hamid Awad kävi ensimmäistä kertaa Suomessa. Pastori  teki Keravalla ollessaan Al Hayatille 28 jaksoa arabiankieliseen ohjelmasarjaan ”Journey of Salvation”, jossa kerrotaan, mitä käytännössä tarkoittaa hyväksyä Jeesus jokapäiväiseen elämäänsä.

”Olin nimikristitty”
– Kasvoin Egyptissä kristityssä perheessä. Teini-ikään asti olin vain nimikristitty, mutta sitten seurakunnassa oli herätystä, ja päätin seurata sydämestäni Jeesusta, kertoo Hamid Awad taustastaan.
Asevelvollisuuden suorittamiseen kului Awadilla Egyptin armeijassa kaksi vuotta ja sen jälkeen hän oli vielä kolme vuotta armeijan palveluksessa. Hän opiskeli maatalousinsinööriksi, mutta meni sen jälkeen pastori-opintoihin ja palveli pastorina Aleksandriassa.
– Vuonna 1992 sain puhelun Sydneystä. Siellä oli tarve arabitaustaiselle pastorille. Vierailin siellä ja muutin Australiaan 1994.

”Suoraan asiaan”
– Kun Aaron perusti Al Hayatin vuonna 2003, huomasin heti ohjelmista – jo ohjelmien nimistä – että nyt on perustettu kanava, joka pohjautuu aivan uudenlaiseen ajatteluun. Nyt ei enää viihdytetä uskovia, vaan mennään suoraan asiaan ja tavoitetaan ei-uskovia. Ja sama, poikkeuksellinen strategia erottaa tänäkin päivänä Al Hayatin 20 muusta kristillisestä arabiankielisestä kanavasta, Awad arvioi.
Awad kertoo, että hänen seurakuntansa Merrylands East Presbyterian Church ryhtyi tukemaan Al Hayatia heti sen perustamisesta alkaen.

”Monenlaista lähetystyötä”
Hamid Awadin seurakuntaan kuuluu 200 perhettä, joista valtaosa on arabiankielisiä. Seurakunnan aloittamissa englanninkielisissä jumalanpalveluksissa käy myös Australiassa ja Etelä-Koreassa syntyneitä ihmisiä.
Joka sunnuntai seurakunnan arabiankielinen jumalanpalvelus lähetetään suorana Al Hayat -kanavalla.

Awad muistuttaa, että kaikki lähetystyön eteen tehtävä työ on yhtä arvokasta.
– Luemme Raamatusta Paavalin matkoista. Tulemmeko ajatelleeksi, että monet avasivat ovensa Paavalille ja hänen tiimilleen – ja olivat tällä tavoin Paavalin työssä mukana. Samalla tavoin rohkaisisin suomalaisia ja meitä kaikkia: sillä ei ole merkitystä, esiinnytkö lavalla tai lavan takana, ihmisten silmien edessä tai salassa. Kun teet mitä tahansa lähetystyön hyväksi, kaikki se on yhtä tärkeää. Rukoilet, lahjoitat tai teet jotain muuta – olet silloin osallinen kylvössä ja sadonkorjuussa.

Kristillisyys kriisissä
Awad on seurannut yli 20 vuotta kristityn maailman tapahtumia.
– Elämme ajassa, jossa kristillisyys on kriisissä. Joka puolelta maailmaa kuulemme liberaaliteologien ja kirkkojen johtajien julistavan merkillisiä asioita. Toisaalla Jeesuksesta julistetaan Raamatun mukaisesti ja siellä näemme suurta kasvua kristityiksi kääntyvien määrissä.
– Al Hayatin julistus on siunaavaa ja kanava opettaa, miten tullaan uskoon ja miten kasvaa uskossa.

Teksti Satu Rönkkö
Kuva Eero Antturi

Haluatko auttaa työtämme?