fbpx

13.9.2018

Avainmedia välitti arabitapahtuman ympäri maailmaa

Ruotsissa järjestettiin elokuun alussa 15. kertaa evankelioiva arabikonferenssi. Tapahtuma välitettiin ensimmäistä kertaa ympäri maailmaa. Avainmedian Al Hayat -kanavan tuotantotiimi ja tv-kalusto olivat paikan päällä Sundbybergin Centrumkyrkan -seurakunnassa. Tapahtuman taltioinnit ovat nähtävissä www.alhayat.tv tai mobiilisovelluksessa.

Tapahtumassa paikan päällä ollut Avainmedian kehityspäällikkö Mika kertoo:

– Poikkeuksellisen tästä arabikonferenssista teki se, että tapahtumaan oli kutsuttu yhdeksi pääpuhujaksi Israelissa asuva messiaaninen juutalainen pastori, Asher Intrater. Hänen puheensa arabien ja juutalaisten yhteisestä sukuhistoriasta ja ikuisen sovinnon löytämisestä Jeesuksen Kristuksen kautta kosketti paikalla ollutta arabiyleisöä eikä se voinut olla koskettamatta meitä muitakaan paikalla olleita. Yksi tilaisuuksista päättyi yhteiseen hetkeen, jossa arabipastorit ja messiaaniset juutalaiset siunasivat toisiaan sekä toistensa kansoja.

 Avainmedian Al Hayat -kanava haastaa islaminuskoisia, mutta tämän aiheen esille nostaminen haastoi myös kanavaa seuraavia arabikristittyjä. Monet heistä kannattavat korvausteologiaa, jossa ajatellaan, että kristillinen seurakunta on korvannut juutalaisen kansan paikan Jumalan suunnitelmassa. Aiheen käsittely näkyikin välittömästi myös suorien lähetystemme katsojapalautteissa.

Paikalla olleille ruotsalaisille ja myös meille suomalaisille arabikonferenssit tarjoavat tärkeän näkyvyyden yhteisölliseen kulttuuriympäristöön, jossa perhe ja lähisuku muodostavat erittäin tiiviin yhteisön. Yhteisöllinen kunnia-häpeäkulttuuri tarkoittaa kristityksi kääntyneelle arabille pahimmillaan kuolemantuomiota, mutta vähintään tiiviin yhteisön ulkopuolelle yksinäisyyteen joutumista. Tämä on yhteisöllisessä kulttuurissa elämään tottuneelle vakava ja erittäin vaikea paikka.

Konferenssin väliajoilla nousi jälleen kerran esille arabipastoreiden huoli siitä, kuinka muslimitaustasta kristityksi kääntyneet saisivat tukea länsimaisen yksilöllisen ja yhteisöllisen kulttuurin ristipaineessa – ja ennen kaikkea se, kuinka länsimaiset kristityt ja seurakunnat ymmärtäisivät kulttuurista nousevan erityistarpeen.

Avainmedialla iloitsemme, että voimme järjestää tällaisia konferensseja, joissa televisiosta tuttuja esiintyjiä on paikalla ja tilaisuudet lähetetään suorana Lähi-itään ja muualle maailmaan Al Hayat -kanavamme kautta. Yksi Lähi-idästä saapunut pastori totesikin leikkisästi, että tilanne on muuttunut tietyllä lailla vapaammaksi. Koska enää ei voi missään sanoa olevansa sataprosenttisesti turvassa, niin samalla turvallisuudentunteeseen nojaavat raja-aidat ovat murtuneet ja voimmekin toimia kaikkialla.

Avainmedia käyttää näitä konferensseja myös medialähetystyön koulutustilaisuuksina. Tälläkin kertaa tuotantotiimissä oli mukana kuusi paikallista henkilöä oppimassa. Näin mediatyö saa moninkertaistua tulevaisuutta silmällä pitäen.

Haluatko auttaa työtämme?