fbpx

20.8.2019

Avainmedian arvot

Mikko Jokisaari

Arvot ohjaavat niin ihmisten kuin organisaatioidenkin käyttäytymistä ja toimintaa. Avainmedian arvomaailma nousee Jumalan sanasta. Vaikka emme vielä ole kirjanneet arvojamme strategiaan – niin kuin monet seurakunnat ja organisaatiot ovat tehneet – voimme silti nähdä toiminnassamme luovuttamattomia ja elintärkeitä arvoja. Nostan esille kolme arvoa, jotka vaikuttavat jokapäiväisessä toiminnassamme.


Uskollisuus. Hallituksen tärkeä vastuualue on talous. Tiedämme, että emme ole hallituksena kykeneviä keräämään taloudellisia resursseja kaikkeen siihen, mitä Avainmedian kautta toteutetaan. Kuitenkin yhdeksänjäseninen hallitus on vastuussa talouden läpinäkyvyydestä sekä sen oikeasta ja luotettavasta hoidosta. Jumala on osoittanut ihmeellisillä tavoilla luottamusta koko Avainmedian palvelutehtävää kohtaan. Olemme lukemattomia kertoja yhdessä ja yksityisesti kiittäneet Jumalaa siitä, kuinka hän on ollut uskollinen aloittamalleen työlle. Taloudelliset resurssit ovat riittäneet. Olemme voineet tehdä kaiken, mitä tehtävän toteuttaminen vaatii. Hän on kutsunut uskollisia ihmisiä työhönsä laajasti. Yhdessä olemme rukoilleet, antaneet varoja ja nähneet vaivaa. Olemme olleet uskollisia. Jumala on uskollinen.Rohkeus. Saarnaaja kirjoittaa: ”Joka tuulta tarkkaa, ei kylvä, joka pilviä pälyilee, ei leikkaa.” (Saarn. 11:4) Tämä sanankohta viittaa siihen, kuinka pelokas – ehkä ilman motivaatiota oleva ihminen – tarkkailee tuulta ja keksii aina hyvän syyn olla jouten. Syynä voi olla pelko. Arvokkaat siemenet voivat lentää hukkaan.
”… joka pilviä pälyilee, ei leikkaa.” On silkkaa hulluutta olla leikkaamatta, jos siemen on kylvetty maahan ja siemen on tuottanut sadon. Saarnaaja viittaa jälleen pelkoon tai verukkeisiin, joita meillä ihmisillä valitettavan usein on. Ehkä pelkona on epäonnistumisen pilvet – kastuminen tai sadon pilaantuminen. Tai ainahan voi odottaa parempaa aikaa. Silloin elintärkeä elonkorjuu jää tekemättä. Avainmedia ei odottele parempia aikoja. Toimimme aktiivisesti. Kylvämme rohkeasti evankeliumin siementä. Jumala antaa kasvun. Leikkaamme sieltä, missä se ei muutoin olisi mahdollista. Käytämme hyväksemme uusinta tekniikkaa. Olemme rohkeita. Pyhä Henki on voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen henki.


Rauha. Jumalan rauha on Avainmedian työn yllä. Sen aistii hyvästä työilmapiiristä. Työntekijöiden vaihtuvuus on äärimmäisen pientä. Yhtenä tärkeänä tekijänä ovat olleet joka-aamuiset hartaus- ja rukoushetket. Niille on raivattu tilaa toiminnanjohtajan toimesta. Nämä yhteiset hetket ovat rakentaneet hyvää yhteyttä työntekijöiden kesken sekä luoneet erityisen ilmapiirin talon sisälle. Työntekijöiden ja hallituksen sitoutuminen rukoukseen ja paastoon tärkeiden päätösten edellä ja uusien toimintakausien alussa on tuonut rauhan ja siunauksen asioiden etenemiseen. Jumala on rauhan Jumala.

Käy tutustumassa Avainmedian hyvään työilmapiiriin, olet tervetullut tutustumiskäynnille!


Mikko Jokisaari, 
Avainmedia Lähetysjärjestö ry:n hallituksen puheenjohtaja

Joka tuulta tarkkaa, ei kylvä, joka pilviä pälyilee, ei leikkaa. 
(Saarn. 11:4)