fbpx

23.9.2019

Kääntyneille muslimeille oma maailmanlaajuinen verkosto

Piispa Thomas Schirrmacher on yksi Communio Messianica -organisaation alkuunpanijoista. Työssään Maailman Evankelisen Allianssin teologisen komission pääsihteerinä. Hän on myös International Society for Human Rights -järjestön toiminnanjohtaja.

Saksassa pidettiin kesäkuun lopussa historiallinen neuvottelu, johon osallistui lähetysvaikuttajia eri puolilta maailmaa. Tapahtumassa esiteltiin kristinuskoon kääntyneiden entisten muslimien tukiverkosto Communio Messianica.

Communio Messianica (CM) on maailmanlaajuinen uskovien verkosto, jonka tavoitteena on tukea ja voimaannuttaa kristinuskoon kääntyneitä entisiä muslimeja ja muuttaa islamin vallan alla eläviä yhteisöjä Kristuksen evankeliumin kautta.
Tähän CM pyrkii seuraavilla tavoilla:
1. Julistamalla pelastuksen sanomaa Jeesuksen suorittamasta sovituksesta
2. Kokoamalla kääntyneet paikallisiin ja alueellisiin yhteisöihin
3. Tukemalla ja kouluttamalla uskoon tulleet elämään Jumalan Sanan osoittamalla tavalla Kristuksen kirkastamiseksi
4. Perustamalla uusia seurakuntia alueilla, joissa kääntyneillä muslimeilla ei ole vastaanottavia kristillisiä yhteisöjä
5. Kouluttamalla palvelevia johtajia, joiden ohjauksessa yhteisöt antautuvat Jeesuksen antaman lähetyskäskyn toteuttamiseen.

CM:n johtotiimi – jonka jäsenenä toimii muun muassa saksalainen piispa ja Maailman Evankelisen Allianssin apulaispääsihteeri Thomas Schirrmacher – kertoi, että toiminnalle kehitellään parhaillaan tarvittavia rakenteita. Organisaatiomallin odotetaan muotoutuvan parin seuraavan vuoden aikana.

Suomea neuvottelussa edusti Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi ja arabiosaston johtaja Aaron, joka on CM:n johtoryhmän jäsen ja sen toimintojen tärkeä kehittäjä. Avainmedian tuotantotiimi tallensi tapahtuman.
Rukoillaan tälle tärkeälle hankkeelle johdatusta ja siunausta! Avainmedia seuraa CM:n kehittymistä ja raportoi työn edistymisestä.

Niilo Närhi

Haluatko auttaa työtämme?