fbpx

28.2.2020

Elämälläsi on tarkoitus

Joyce Meyer

Olet Jumalan rakastama, Hänen hieno luomuksensa ja elämälläsi on ainutlaatuinen tarkoitus.

 

”Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä” (Ef. 2:10). On jännittävää tietää, että jokainen meistä on luotu tiettyä tarkoitusta varten. Jumala on valmistanut etukäteen hyvän elämän meille. Vaikka sielunvihollisella on suunnitelma, joka sisältää tuhoa ja kaaosta, niin vihollisen voittamiseksi uskovalla on kaikki tarvittava Kristuksen kautta.

Uskovilla on Jumalan antamat valtuudet. Jotta voi käyttää Jumalan antamaa voimaa, tarvitaan usko Jumalaan, ”sen uskon määrän mukaan, jonka Jumala on kullekin antanut (Room. 12:3). Jumala on antanut tarpeeksi uskoa toteuttaa Hänen tahtoansa, oli se mitä tahansa ja huolimatta siitä, mitä sielunvihollinen tuo eteen pysäyttääkseen etenemisen.

Joudumme kohtaamaan monia haasteita ja vaikeita tilanteita.

Jollakin voi olla lapsi, jolla on erityistarpeita. Voi olla vaikea avioliitto, vakava sairaus tai suuria taloudellisia ongelmia. Mikä tahansa tilanne onkaan, uskovalla on siihen Kristuksen kautta kaikki mitä tarvitaan, että hän pystyy etenemään Jumalan suunnitelmissa.

On aina muistettava, että Jumala on ongelmiamme suurempi. Mikään ei ole Hänelle liian vaikeaa eikä mikään tilanne ole Hänelle yllätys. Käydessämme läpi vaikeita aikoja tai paholaisen hyökätessä kimppuumme ei tule kysyä ”Mitä voisin tehdä?” vaan kysymys kuuluu: ”Mitä Jumala voi tehdä?” Raamattu vakuuttaa, että kaikki on Jumalalle mahdollista ja ”hän, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa” (1. Joh. 4:4).

Haluan oikein takoa tämän faktan sydämeesi: Kristuksessa sinulla on tarpeeksi uskoa ja voimaa toteuttaaksesi Hänen suunnitelmiaan ja tahtoaan. Irtaudu ”en pysty” -asenteesta ja keskity Raamatun totuuteen, joka sanoo: ”Kaiken minä voin hänessä, joka minua vahvistaa” (Fil. 4:13).

On olemassa yksinkertainen ratkaisu sielunvihollisen hyökkäyksien voittamiseen ja se on rukous. Sen avulla voi keskeyttää sielunvihollisen suunnitelmat. ”Rukoilkaa lakkaamatta” (1. Tess. 5:17). Periaatteessa tämä tarkoittaa, että rukouksen tulisi olla yhtä luonnollista kuin hengittäminen. Rukoilemisen tulisi olla ensimmäinen reaktiomme joka tilanteessa. On ihmeellistä, että voimme puhua Jumalalle koko ajan.

Sielunvihollinen ei halua, että rukoilemme, ja se tekee kaikkensa lannistaakseen siinä. Se haluaa uskovan ajattelevan, että rukoileminen on vaikeaa, pitää rukoilla kaunopuheisesti tietyssä asennossa ja paikassa ja pitää olla varuillaan, ettei vain ylikuormita Jumalaa liian monilla pyynnöillä. Tehokas rukoileminen on kuitenkin yksinkertaista. Jumala haluaa meidän tulevan Hänen luokseen vilpittömin sydämin ja puhuvan Hänelle kuin ystävälle. Ole oma itsesi äläkä pidä rukoilemista uskonnollisena toimituksena. Ole nöyrä ja avaa sydämesi Hänelle. Jumala rakastaa sinua ja haluaa sinun elävän voittoisasti Hänen tahdossaan. Laita uskosi Jumalaan, tee mitä Hän Sanassaan kehottaa, ota Hänen inspiroimiaan uskonaskeleita ja toteuta elämäsi tarkoitusta.

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.