fbpx

5.9.2020

Eroon pelosta

Joyce Meyer

Pelko voi viedä elämänhalun. Pelkoa ei voiteta yhdessä eikä joskus sadassakaan päivässä. Sitä vastaan on taisteltava päivä kerrallaan Jumalan avulla.

 

Pelko voi iskeä yllättäen. Yksi tärkeimmistä asioista on pelon merkkien tunnistaminen, jotta voi aloittaa asian käsittelyn välittömästi. Muistan, kun aloin heräillä aamuöisin kolmen maissa ja oli vaikea nukahtaa uudelleen. Pian jo nukkumaan mennessä oli päällimmäisenä mielessä pelko yöllisestä heräämisestä.

Kun näin kävi muutamia kertoja, Jumala muistutti, että voisin rukoilla ja myös vastustaa sielunvihollista, joka on kaiken pelon lähde. Raamattu muistuttaa Herraan luottavaa: ”Kun menet maata, et pelkää mitään, kun laskeudut levolle, unesi on makea” (Snl. 3:24). Seuraavan kerran herätessäni yöllä aloin heti rukoilla ja nukahdin nopeasti. Ohje toimi kohdallani ja sen jälkeen yöheräily loppui.

Pelosta vapautuminen ei merkitse, etteikö enää koskaan tuntisi pelkoa. Ydin on siinä, ettei anna pelon hallita elämää. Pelkoa aiheuttavat asiat on vietävä heti Herran eteen.

Galatalaiskirjeessä muistutetaan, että vaikka meidät on täydellisesti vapautettu orjuuden ikeestä, on pysyttävä lujana eikä annettava sielunviholliselle mahdollisuutta saattaa meitä jälleen ansaan (Gal. 5:1). Sielunvihollinen on hyvin ovela ja yrittää viimeiseen asti saada meidät uudelleen pelon orjuuteen. Tämän huomaamisessa onkin oltava jatkuvasti valppaana pystyäkseen torjumaan asioita, jotka varastavat vapautemme Kristuksessa.

Tämä jae rohkaisee minua paljon: ”Vaikka vanhurskas kaatuisi seitsemän kertaa, hän nousee jälleen” (Snl. 24:16). Kaikkein jumalisinkaan ihminen ei aina pysty toimimaan oikein, mutta tärkeintä on, ettei koskaan anna periksi.

Kun heikko hetki kohtaa, se ei tarkoita että voitto olisi menetetty. On pysyttävä luottavaisena ja uskolla täytettynä. Näin voi voittaa mitä tahansa Hänen avullaan. Rohkaisen aina ihmisiä, että jokainen voi onnistua, kun kieltäytyy antamasta periksi.

Jotkut pelot juurtuvat meihin syvemmin ja siksi niitä on vastustettava voimakkaammin. Minä pelkään suututtavani ihmisiä. Isäni oli aina vihainen enkä koskaan ollut varma, olinko minä siihen jotenkin syyllinen. Oltuani Herran työssä jo näinkin monta vuotta, olisi mukava sanoa, ettei minun enää tarvitsisi taistella tätä pelkoa vastaan. Nyt kuitenkin osaan tunnistaa asian ja alan käsitellä sitä heti.

On hyvin tärkeää tunnistaa sielunvihollisen valheet, petokset ja strategiat. On oltava aina valmiina vastustamaan sen hyökkäyksiä. Mitä pitempään antaa pelolle valtaa, sitä vaikeampi siitä on päästä eroon.

Olemme “enemmän kuin voittajia” (Room. 8:37 engl. KJV-käännös). Kristuksessa meillä on kaikki mitä tarvitaan pelon voittamiseen, mutta uskonelämästä on pidettävä huolta. Herra on antanut meille vallan ja voiman (Luuk. 10:19).

Tarkkaile uskontiellä etenemistäsi. Tänään on uusi päivä ja joka päivä voit olla askeleen lähempänä pelkojesi voittamisessa.

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.