fbpx

19.5.2019

Sadat suomalaiset rukoilevat apua

Avainmedian verkkosivujen kautta joka kuukausi 300–400 suomalaista pyytää ja saa esirukousta puolestaan.

Avainmedian sivustolla www.uskonet.fi on jo vuosia toiminut suomenkielinen esirukouspalvelu, joka on tullut vuosi vuodelta suositummaksi. Yhteensä palveluun lähetetään vuodessa noin 4 000 rukouspyyntöä.

Tarvetta ja hätää
Aiheet vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä. On toimeentuloasioita, terveyteen liittyviä huolia, rukouspyyntöjä perheen ja lähimmäisten puolesta. Monilla on hätä tuttujen ihmisten uskoontulosta. Silloin tällöin tulee rukouspyyntö ei-uskovalta, joka haluaa antaa mahdollisuuden Jumalalle ja toivoo tulevansa uskoon. Myös isänmaan ja kaikkien uskovien puolesta esitetään rukouspyyntöjä. Rukousvastauksistakin kerrotaan ja kiitetään Jeesusta ja esirukoilijoita mieltä painaneiden asioiden muuttumisesta.
Rukoussivusto on ahkerassa käytössä. Esimerkiksi tämän vuoden helmikuussa siellä oli 2568 käyntiä.
Rukousaiheet pysyvät tuoreina, sillä sivuilla näytetään kerrallaan kymmenen päivän rukoukset ja sitä vanhemmat poistetaan automaattisesti.

”Rukoilin aiheen puolesta”
Rukouksia voi lähettää sivustolta löytyvän helppokäyttöisen lomakkeen kautta. Rukouspyyntö lähtee Avainmedian moderaattorille (sisällön valvoja), joka tarkistaa, että tekstit ovat asiallisia.
– En juuri joudu puuttumaan lähetettyihin rukouksiin. Asiattomuuksia on erittäin harvoin, kertoo moderaattori.
– Jos on jokin ilmeinen oikeinkirjoitusvirhe, joka vaikeuttaa asian ymmärtämistä, niin siihen saatan tehdä pienen korjauksen, mutta pääsääntöisesti rukoukset näytetään täsmälleen siinä muodossa kuin ne on lähetettykin.
Aiheiden puolesta voi rukoilla ja painaa sen jälkeen painiketta ”Rukoilin aiheen puolesta”. Laskuri näyttää, montako kertaa aiheen puolesta on rukoiltu. Maaliskuussa yksittäistä painiketta painoi noin 5–40 ihmistä.
Rukouksien lähettäjät käyttävät nimimerkkiä. Oikeaa nimeä tai osoitetta ei kysytä.

Tarpeellinen uudistus
– Esirukouspalvelu pysyy Uskonet.fi -sivuilla jatkossakin, mutta sivuston muut osiot ovat uudistuksen tarpeessa, kertoo Avainmedian kotimaan mediatyöstä vastaava Janne Maunumäki.
– Uskonet.fi ja sen edeltäjä netmission.fi ovat osoittaneet, että esirukouspalvelu on todella tärkeää. Kävijämäärät osoittavat, että se on tullut jatkuvasti yhä tarpeellisemmaksi. Haluamme siksi jatkossa pitää sen sivuston keskiössä.
Uskonet.fi -sivuston uudistus on osa Avainmedian kotimaassa median keinoin tekemän evankelioinnin kehitystyötä.
Sivustolle lisätään linkityksiä helmikuun lopulla avatulle, uudelle www.tuleuskoon.fi -sivustolle, josta ei-uskovat rukoilijat voivat lukea lisää uskoontulosta. Hyvää opetusta löytyy myös Avainmedian www.uskotv -nettitelevisiosta.
Lisäksi sivuille tehdään teknisiä muutoksia, jotta rukouksesta apua hakevat ihmiset löytäisivät sivuston hakukoneilla.
– Uudistuksen aikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Toivomme, että Avainmedian tukijat muistavat tätäkin hankettamme rukouksin ja tukemalla taloudellisesti, sanoo Maunumäki.

Tue Avainmedian tekemää kotimaantyötä:
Danske Bank FI56 8000 1800 180755
Viitenumero, kotimaan mediatyö: 175003

Haluatko auttaa työtämme?