fbpx

27.6.2018

Ex-muslimi Rustam kertoo lapsille Jeesuksesta

Rustam Bagaliev on Tadžikistanista kotoisin oleva lääkäri, joka on antanut elämänsä lasten evankelioimiseen.

Suomalaisen Kari Halosen käynnistämä ja vetämä lapsileirityö Venäjällä on saanut Rustamista vahvan evankelistan Keski-Aasiaan.

Kun Rustam oli 8. luokalla koulussa, hänen isänsä ja tämän ystävä myrkytettiin.

– He makasivat kaksi vuotta sairaalassa, kunnes kuolivat. Kun vierailin säännöllisesti sairaalassa, minussa syttyi halu ryhtyä lääkäriksi, kertoi taustastaan Rustam, entinen muslimi ja nykyinen kristitty, vierailullaan Suomessa. Lääkäriopintojen kustantaminen osoittautui ongelmaksi.

– En voinut pyytää rahaa äidiltäni, jolla oli lisäkseni kymmenen lasta. En löytänyt töitä. En päässyt edes siivoojaksi sairaalaan.

Rustam oli vihainen koko maailmalle. – Kerran talvella olin kävelemässä, kun näin hyvin puetun miehen edessäni. Iskin hänet katuun ja vein häneltä vaatteet. Rustam keksi, että ryhtyy jatkossakin näin hankkimaan rahaa.

– Kerran ystäväni toi lehden, jossa oli ilmoitus Etelä-Koreasta tulleesta taekwondon valmentajasta.

– Menimme paikalle, joka osoittautui kirkoksi, jossa oli meneillään jumalanpalvelus.Rustam jäi ilmoittautumaan.

– Siellä ollessani sydämeni täytti sellainen rauha ja lepo, jollaista en ollut koskaan kokenut aikaisemmin.

– Kolme kertaa viikossa kävin taekwondossa ja samalla seurakunnassa. Valmentaja oli uskovainen mies. Jokaisen harjoituskerran alussa luimme kolme lukua Uudesta testamentista. Eniten Rustamia hämmästyttivät seurakunnassa käyvät ihmiset. He olivat täynnä rakkautta ja myötätuntoa.

– Rupesin käymään seurakunnassa ja mieleeni tuli kysymys, missä on totuus? Kristinuskossa vai islamissa? Valmentaja kertoi, että Jeesus on Jumala.

– Sanoin itselleni sydämessäni: ”Jeesus, jos sinä elät ja olet Jumala, tahdon kohdata sinut.” Seuraavana yönä yhtäkkiä kirkas valo täytti Rustamin makuuhuoneen.

– Tunsin, että huoneessa oli minun lisäkseni joku muu. Näin miehen, joka seisoi valkeissa vaatteissa.

– Kysyin: ”Kuka olet?”

– Hän vastasi: ”Jeesus Kristus.”

– Kun hän sen sanoi, ymmärsin koko olemuksellani, hengelläni ja sydämelläni, että seison taivaan ja maan Herran edessä. Ymmärsin, että Hän on pyhä ja minä olen syntinen. Tajusin, että olen kuoleman oma; että synti ja pyhyys eivät voi olla yhdessä.

Rustam polvistui ja pyysi Herralta anteeksi.

– Jeesus sanoi minulle: ”Älä pelkää, kaikki syntisi ovat anteeksi annetut! Minä kuolin ristillä puolestasi ja vuodatin vereni. Sen lisäksi minä olen valinnut sinut ja sinä tulet palvelemaan Minua.”

– Sanoin: ”Herra, uskon sinuun. Otan sinut vastaan Herrana ja Vapahtajana.” Rustam kertoo, että siitä hetkestä hänen elämänsä muuttui.

– Kun seuraavana päivänä menin ulos, kaikki puut ja koko luonto näytti erilaiselta. Aurinkokin paistoi kirkkaammin.

– Halusin kaikkien saavan tietää tapahtuneesta.

– Melkein jokaiselle, jonka tapasin, kerroin, että Jeesus rakastaa häntä ja on kuollut hänen puolestaan.

Aluksi Rustamin sukulaiset ja ystävät pitivät häntä petturina.

– Noin kolmeen vuoteen en voinut mennä kotikylälleni.

– Rukoilin heidän puolestaan, jotta Herra ilmestyisi heille niin kuin minullekin. Minulla on kuusi veljeä ja neljä siskoa. Äidilläni on 85 lastenlasta ja lastenlastenlasta.

Rustam on onnellinen, sillä hänen perheenjäsenensä vanhinta veljeä lukuun ottamatta jakavat nyt hänen uskonsa Jeesukseen.

”Lasten uskoontulo tärkeintä”

Rustam Bagaliev vetää Tadžikistanissa lastenleirejä ja toimii seurakunnan pastorina. Seurakunnan evankelioimismatkat ulottuvat kaukaisiin kyliin asti.

– Pidin lastenleirejä kesäisin loma-aikana. Sitten Kari Halonen toi erinomaisen leirityöohjelman ja opetti pitämään lastenleirejä.

– Lasten uskoon tulo on kaikkein tärkeintä. Jos kylvämme Sanan heidän sydämiinsä, niin he tulevat uskoon lapsena ja pääsevät heti oikealle tielle.

– Maassamme on hyvin paljon lapsia. Siellä, missä teen lapsityötä, ei ole vain tuhansia vaan kymmeniä tuhansia lapsia.

 

 

Haluatko auttaa työtämme?