fbpx

15.1.2019

Fidžiläinen sai ideoita somaleilta

Herran johdatus kulkee toisinaan erilaisia polkuja kuin ihminen voisi kuvitella.
Tämän saivat huomata Avainmedian tukemat somalityöntekijät Shania ja Shino Gabo käydessään syksyllä Suomessa. Tuskin heillä itsellään olisi juolahtanut mieleen, että heidän mediankäyttöosaamisensa koituisi Tyynellämerellä sijaitsevan kansan hyödyksi.
Gabot tapasivat Fidžiltä kotoisin olevan pastori Isikeli Vakasausaun (kuvassa), 28, kun tämä oli samaan aikaan Suomessa vierailulla Avainmedian hallituksen puheenjohtajan Mikko Jokisaaren kutsumana.
Vakasausau kuuli vierailullaan, miten Gabot tekevät mediatyötä. Gabojen kautta on jo satoja saavuttamattomina pidettyjä somaleja tullut uskoon.
Gabot ovat erilaisilla puhelinsovelluksilla, videoilla ja verkkosivuilla olleet yhteydessä lukuisiin somaleihin, jotka haluavat kuulla Jeesuksesta.
– Sain täällä ideoita fidžiläisten evankelioimiseen: aion ottaa Gabojen menetelmät käyttöön kotisaarellani, päätti Vakasausau.
– On hämmästyttävää, miten hyvin Gabot tavoittavat etsiviä ihmisiä. Nyt, kun kuulin miten he käytännössä hyödyntävät sosiaalista mediaa, alan myös käyttää Facebookia, YouTubea ja Instagramia evankelioidakseni etenkin nuoria. Facebook on saarellamme eniten käytössä.
Vakasausau opiskelee viimeistä vuotta saarivaltion pääsaarella Viti Levulla pääkaupunki Suvan liepeillä Wainadoin kylässä South Pacific Bible Collegessa. Samaisessa koulussa opetti Vakasausaun isä, kun Mikko Jokisaari oli siellä opiskelemassa.
Opintojensa ohella Vakasausau toimii nuorisopastorina Nausorissa 200 hengen New Life Centre Assembly Of God -helluntaiseurakunnassa sekä johtaa englanninkielisiä tilaisuuksia.
– Englannin kieli on Fidžillä tärkeää, koska nuoret ovat omaksuneet sen käyttöönsä ja englanninkielisiä turisteja käy jumalanpalveluksissa, hän selitti.
Vakasausau kävi nyt Suomessa ja Euroopassa ensimmäistä kertaa elämässään. Suomessa häntä hämmästytti puhdas ja hyvin suojeltu luonto.

Teksti Satu Rönkkö
Kuva Eero Antturi

Haluatko auttaa työtämme?