fbpx

6.3.2020

Tuoreita havaintoja Avainmediasta

Marko Selkomaa

Olen pohtinut mielessäni vuoden alusta alkaen Avainmedian tehtävää: Evankelioimme yksilöitä ja kansakuntia, istutamme ja kasvatamme seurakuntia kohdemaissa kristillisen median välityksellä.

Työsuhteeni Avainmediassa alkoi 1.1.2020. Olen havainnoinut, kuunnellut, katsellut, keskustellut, esittänyt kysymyksiä ja lukenut ahkerasti. Uutena työyhteisön jäsenenä paneudun lähetysjärjestömme työhön ennen ja nyt. Tutustun työtiimiimme ja luon toiminnanjohtajamme opastuksella suhteita yhteistyökumppaneihimme eri puolilla maailmaa.

Olen havainnut puhuttelevia asioita.

Hengellisyys. Avainmediana taistelemme Hengen aseilla. Henkilökuntamme on vahvasti sitoutunut Kristuksen julistamiseen niille, jotka eivät ole hänestä kuulleet. Työtä tehdään rukoillen. Joka aamu työtiimimme aloittaa työpäivän yhteisellä rukouksella ja Sanan tutkimisella. Rukoilemme tukijoidemme, yhteistyökumppaneidemme, toinen toistemme ja maailman kansojen puolesta, joiden keskuudessa teemme työtä. Avainmedian arki on rukousvastausten ja kiitosaiheiden historiaa.

Monipuolisuus. Käytämme median mahdollisuuksia hyväksi todella monipuolisesti. Julistamme evankeliumia ja opetuslapseutamme ihmisiä radion, television, painetun sanan, internetin ja sosiaalisen median välityksellä. Joka päivä useita sieluja pelastuu jossain päin maailmaa mediatyömme kautta. Parasta aikaa monet lukevat painattamaamme Raamattua tai opetusmateriaalia. Avainmedia toimii koko maailmassa 24/7.

Tiimityö. Puhallamme yhteen hiileen. Jumalan lähetys on koko Kristuksen seurakunnan työtä. Jotta evankeliumi voi saavuttaa kansakunnat, tarvitaan monipuolista osaamista ja eri alojen yhteistyötä. Henkilökuntaamme kuuluu Suomessa 24 henkeä, ja työyhteydessämme ulkomailla
on satoja. Kaiken vahvana perustana ovat tuhannet esirukoilijat ja työn tukijat eri puolilla maailmaa. Erilaisia ihmisiä, erilaisia lahjoja, erilaisia tehtäviä, mutta sama päämäärä: ettei yksikään hukkuisi.

Luotettavuus. Avainmedian toiminta herättää luottamusta. On levollista ja innoittavaa nähdä se vakavuus ja ammattitaito, jolla työtä tehdään. Työn tukijoiden taloudelliset lahjat suunnataan harkitusti, toiveiden mukaisesti sekä Jumalan johdatusta vakavasti etsien oikeisiin kohteisiin. Tästä syystä työ on aikanaan alkanut ja laajentunut nykyisiin mittoihinsa. Luottamus on ansaittava.

Kiitos, kun seisot rinnallamme!

”Kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani.” Apt. 1:8