fbpx

11.3.2019

Messiaaninen seurakunta käy holokaustivanhusten luona

Vitali tapasi perheitä.

– Työmme holokaustivanhusten parissa on ollut suureksi iloksi monille, kertoo Avainmedian jälkihoitotyöntekijä Oleg Beit Hallel -seurakunnasta Israelista.

– Vaimoni toimii seurakuntamme rukoustiimissä sekä lisäksi TBN:n tv-kanavalla. Ja niinpä hiljattain rukouspuhelimeen tuli soitto, johon vaimoni vastasi. Vitali-niminen mies kertoi saapuneensa Israeliin ja haluavansa kovasti tavata ghettojen ja keskitysleirien kauheudet kokeneita ihmisiä. Hänen isänsä sai aikoinaan arvonimen ”vanhurskaat kansakuntien joukossa”, koska hän oli pelastanut juutalaisia perheitä toisen maailmansodan aikana.

– Vitalin haave oli tavata niitä, jotka selvisivät hengissä tuona juutalaisille vaikeana aikana. Mutta kukaan ei ollut voinut hänelle tällaista tapaamista järjestää. Niinpä hän päätti soittaa meille. Itse Vitali on ollut kristitty jo lapsesta asti. Nyt hän on 80-vuotias ja hänellä on 10 lasta, 30 lastenlasta ja 3 lastenlastenlasta.

– Vaimoni lupasi, että voimme toteuttaa Vitalin haaveen. Kävin hakemassa hänet ja suuntasimme tapaamaan kolmea ghetot ja keskitysleirit kokenutta perhettä. Rukoilimme näiden vanhusten puolesta Jeesuksen nimessä ja kerroimme heille evankeliumin. Sanoimme, että Herra on pelastanut heidät ja johdattanut koko elämän tähän päivään asti, jotta he Hänen armostaan voisivat elää isiensä maassa ja iloita elämästä.

Haluatko auttaa työtämme?