fbpx

16.1.2019

Ihmiset kohdataan yksitellen Israelissa

– Oli suuri ilo kohdata Miriam (vas.), Julia ja Oleg Beit Hallel -seurakunnassa ja kuulla raportit heidän tekemästään työstä, kertoi Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi (kesk.) tapaamisestaan Ashdodin jälkihoitotiimin kanssa Israelissa. 

– Tulin vakuuttuneeksi siitä, että nämä kolme Avainmedian palkkaamaa henkilöä ovat sopivia tehtäviinsä ja tekevät työtä sydämellään, kertoi Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi matkaltaan Israelista.

Miriam arvioi työtään: ”Minulla on sydäntä tähän tehtävään. Rakennan paljon suhteita tänne muuttaneiden juutalaisten kanssa ja kutsun heitä seurakunnan erilaisiin tilaisuuksiin ja kodissamme pidettävään soluun. Uudet ystäväni tulevat mielellään kotiimme, mutta kynnys lähteä seuraamaan Messiasta kokonaisvaltaisesti on korkealla. He ovat juutalaisia, joten heillä on paljon ennakkoluuloja messiaanisia kohtaan.

Pitkäjännitteinen työ tuottaa kuitenkin tulosta.”

Olegin mukaan kontaktinluonti ja luottamuksen voittaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita heidän työssään, koska useimmat eivät tule seurakunnan toimintojen pariin hengellisistä syistä vaan pikemminkin yksinäisyyden tai jonkin ongelman saattelemana. Kun luottamus on saavutettu, kaikki muuttuu paljon helpommaksi. Eräs etsijä sanoi Olegille: ”Vaikka emme aina tapaisikaan, niin minulle on tärkeää tietää, että te olette olemassa.”

Julia kertoi, että maahanmuuton jälkeen hallitus antaa muuttaneille aineellista apua puolen vuoden ajan, mutta koska asiat hoidetaan puhelimitse tai sähköposteilla, niin usein käy niin, että uusi tulokas ei kohtaa avustajia kertaakaan tuon jakson aikana.

”Kun tarjoamme näille ihmisille käytännön apua ja ystävyyttä, he huomaavat pian eron meidän ja viranomaisten välillä ja kiinnostuvat kertomastamme sanomasta. Useat ovat lähteneet seuraamaan Messiasta todistuksemme kautta.”

Beit Hallel -seurakunta järjestää maahan muuttaneille retkiä ja isoja tilaisuuksia eri puolille Israelia. Näissä kerrotaan seurakunnan toiminnoista, joihin halukkaat voivat tulla mukaan. Matkalla osallistujat saavat täytettäväkseen kortit, joiden avulla he voivat valita, mihin ryhmään haluavat hakeutua. Perhe- ja Alfa-kurssit, muut pienryhmät ja vapaaehtoistoiminnat vetävät ihmisiä mukaan seurakunnan yhteyteen.

Igor tapaa tällä hetkellä säännöllisesti 11 perhettä, joista seitsemän ei vielä tunne Jeesusta Messiaanaan. Samoin Julialla ja Miriamilla on kotiryhmissään lukuisia kontakteja etsivien yksilöiden ja perheiden kanssa. Ystävyyden ja auttamistyön lisäksi rukousvastaukset ja konkreettiset parantumisihmeet vetävät ihmisiä Messiaan luokse. Beit Hallel -seurakuntaan kuuluu tällä hetkellä noin 240 uskoon tullutta, mutta tilaisuuksissa käy viikoittain huomattavasti tätä suurempi joukko.

Teksti ja kuvat Niilo Närhi

Haluatko auttaa työtämme?