fbpx

18.12.2018

Isoäidin laatikkoruoka

Avainmedian julkaisemasta rukousoppaasta löytyy muun muassa ohessa oleva tositarina kiinalaisen isoäidin laatikkoruoasta.

Kirja sisältää tositarinoiden lisäksi rukousaiheita 30 päivälle ja tiivistä tietoa maailman suljetuimmasta valtiosta sekä päivän raamatunkohdan.

Esimerkki yhdestä päivästä

18. PÄIVÄ

ISOÄIDIN LAATIKKORUOKA

(Joitain yksityiskohtia tarinassa on muutettu turvallisuussyistä)
Rouva Yin oli 80-vuotias isoäiti, joka rakasti kertoa ihmisille Jeesuksesta. Hän oli elellyt Kiinassa ja kasvattanut lapsiaan ja lapsenlapsiaan, mutta puolisonsa kuoleman jälkeen hän havahtui siihen, ettei hänellä enää ollut niitä monen monituisia raskaita velvollisuuksia, joita hänellä nuorempana oli.

Pohjois-Korealla oli aina ollut paikka hänen sydämessään, eikä nähnyt mitään syytä, miksei voisi matkustaa sinne aloittamaan seurakuntia. Hän oli kuullut, että pohjoiskorealaiset tarvitsivat kipeästi Raamattuja mutta eivät millään keinoin voineet saada niitä.
“Pohjois-Koreaan on aivan liian vaarallista yrittää viedä Raamattuja”, kiinalaiset kristityt sanoivat. ”Monet ovat koettaneet ja kuolleet.”
Heidän varoittelunsa ei säikyttänyt Yin-mummia vaan sai hänet vain ajattelemaan vielä määrätietoisemmin, että häntä tarvittiin.
Yin-mummin tiedettiin ruokkivan kaikki, jotka tulivat käymään hänen kotonaan. Hän tapasi valmistaa isoja aterioita, joista riitti vaikka pienelle armeijalle.

Eräänä päivänä hän sai idean tehdä kuulua korealaista laatikkoruokaansa ja piilottaa sen sisään ääniraamattuja. Hän toteutti idean ja vei laatikkoruoan rajan yli Pohjois-Koreaan. Kukaan ei aavistanut, että hän tekisi jotain niin vaarallista, ja hänen ruokansa tuoksui niin herkulliselta, ettei häntä pysäytetty.

Isoäiti onnistui niin mainiosti, että päätti valmistaa lisää vuokaruokia ja salakuljettaa lisää Raamattuja, mutta eräänä päivänä rajanylityksessä vartija huomasi mummin laatikkoruoan keskellä möhkäleen ja alkoi epäillä jotain. Mies veti esiin puukkonsa, tökkäsi sen keskelle mummin ruokaa ja tunsi veitsen äkkiä kumahtavan johonkin.

Kun hän veti puukkoonsa osuneen esineen ylös, hän huomasi, että viaton isoäiti olikin tosiasiassa Raamattujen salakuljettaja.
Isoäiti Yin heitettiin pohjoiskorealaiseen vankilaan. Kun hän ei palannut Kiinaan perheensä luo, kaikki tiesivät sen olevan huono merkki. Kun saatiin selville, että hänet oli pidätetty Raamattujen salakuljettamisesta Pohjois-Koreaan, perhe itki. Eipä juuri ollut toivoa, että he enää koskaan näkisivät häntä.

Vanginvartijoiden pahaksi onneksi Yin-mummi ei vähentänyt vauhtiaan tippaakaan. Hän jatkoi saarnaamista ja evankeliumin jakamista. Hänestä tuli yksi vankilan suurimmista häiriköistä. Vartijat eivät halunneet tappaa häntä, koska hän oli Kiinan kansalainen, eikä kenelläkään ollut sydäntä hakata häntä, joten tutkittuaan vaihtoehtojaan vartijat tajusivat, että oli parasta päästää mummi menemään ja kieltää häntä koskaan palaamasta maahan.

Isoäiti Yin palasi rajan yli kotiinsa Kiinaan. Hän valmistaa yhä keittiössään lämpimiä laatikkoruokia nälkäisille pohjoiskorealaisille ja antaa heille Raamattuja, joita he vievät Pohjois-Koreaan sinne palatessaan.

Rukousaiheita
* Yksi vaikeimmista ja vaarallisimmista haasteista Pohjois-Koreassa toimiville läheteille on saada Raamattuja ihmisten käsiin.
* Pohjois-Koreassa on todellinen nälkä saada Jumalan sanaa.
* Rukoile, että Jumala herättää lisää rohkeita isoäitejä, joilla on sisua kohdata vihollinen – ja voittaa!

Päivän raamatunkohta
Jes. 40:28–31
Etkö jo ole oppinut, etkö ole kuullut, että Herra on ikuinen Jumala, koko maanpiirin luoja? Ei hän väsy, ei uuvu, tutkimaton on hänen viisautensa. Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.

Voit tilata oppaan info@avainmedia.org. Hinta on 8 € + postikulut.

Haluatko auttaa työtämme?