fbpx

17.11.2017

Israel hakee virallisella tasolla tukea kristityiltä

”Israelilla ei ole parempia ystäviä maailmassa kuin kristillinen yhteisö”, lausui Israelin pääministeri Netanjahu kristityille mediavaikuttajille pitämässään puheessa Jerusalemissa 15.10.2017.

Avainmedia oli paikalla ensimmäisessä Israelin valtion koollekutsumassa kristittyjen mediavaikuttajien kansainvälinen konferenssissa. Christian Media Summit 2017 pidettiin Jerusalemissa 15.–18.10.2017.

GPO (Goverment Press Office), joka on Israelin hallituksen mediaosasto, oli kutsunut tapaamiseen valitun joukon kristittyjen mediajärjestöjen edustajia eri puolilta maailmaa. Ohjelmassa keskusteltiin asioista, jotka liittyvät Israelin ja kristillisen maailman välisiin kysymyksiin.

Se, että tapahtuman puhujat olivat maan vaikutusvaltaisimpia ihmisiä, kuten pääministeri Benjamin Netanjahu, presidentti Reuven Rivlin, opetusministeri Naftali Bennett ja Jerusalemin pormestari Nir Barkat, osoitti konferenssin tärkeyden Israelille.

Myös muutamat kenraalit ja maan turvallisuudesta vastaavat henkilöt antoivat aikaansa ja puhuivat konferenssiväelle turvallisuuteen ja uhkiin liittyvistä asioista. Merkillepantavaa oli, että kaikki tapahtumaan osallistuneet esiintyivät erittäin luontevasti ja esittivät kiitollisuutensa kristittyjen yhteisöjen solidaarisuudesta ja tuesta Israelia kohtaan.

Rivien välistä oli selvästi luettavissa, että Israel kokee olevansa aika yksin maailmassamme ja hakee nyt virallisella tasolla tukea Israelia siunaavilta kristityiltä.

Israelin parhaat ystävät

– Israelilla ei ole parempia ystäviä – tarkoitan tätä – ei parempia ystäviä maailmassa kuin kristillinen yhteisö, lausui pääministeri Netanjahu konferenssin avajaisgaalassa pitämässään puheessa.

Kiittäessään kristittyjä heidän antamastaan tuesta pääministeri mainitsi Israelin olevan tänään lähes ainoa turvasatama kristityille Lähi-idässä, alueella, jossa uskonnolliset vähemmistöt ovat kärsineet lisääntyvää vainoa äärimuslimien käsissä. Hän nosti esille erityisesti Iranin ja sen järkyttävät vainot maassa asuvia kristittyjä kohtaan.

– Tiedätte, että Israel ei ole kovin suuri maa. Se on pieni, mutta samalla jättiläismäinen maa, koska seisomme jättiläisten hartioilla. Raamatun jättiläisten, juutalaisen historian jättiläisten, jotka antoivat meille syvimmät arvomme, jotka jaamme ja joita vaalimme, totesi Netanjahu puheensa lopuksi.

Christian Media Summittiin osallistui noin 130 ihmistä noin 40 maasta. Tapahtuman aikana Avainmedia loi kontakteja useisiin media-alan vaikuttajiin, jotka voivat olla hyödyllisiä työllemme tulevaisuudessa.  Avainmediaa edustivat toiminnanjohtaja Niilo Närhi ja arabiosaston johtaja Aaron.

Jäädään rukoilemaan, että tapahtuman vaikutukset näkyvät ja kuuluvat laajasti tulevina aikoina!

Teksti ja kuva: Niilo Närhi

Haluatko auttaa työtämme?