fbpx

17.6.2019

Somalialainen kristitty Jamila on turvassa

Jamila ja lapset uudessa kotimaassaan.

Tasan vuosi sitten Avainmedia kertoi ensimmäisen kerran Jamilasta, joka oli joutunut vainojen takia pakenemaan Somaliasta. Jamila on kristinuskoon kääntynyt yksinhuoltajaäiti.
Kiitos esirukousten, Avainmedian somalityöntekijät kykenivät auttamaan Jamilaa, ja hän sekä hänen lapsensa säilyivät hengissä vaarallisella pakomatkalla toiseen maahan.
Tuoreet tiedot kertovat, että Jamila on nyt pikkuhiljaa sopeutunut asumaan uudessa kotimaassaan Afrikassa.
Jamilan lapset ovat päässeet kristilliseen sisäoppilaitokseen. Koko perheelle koulun alkaminen on valopilkku kohti uutta tulevaisuutta, koska lapset joutuivat olemaan paon takia pitkään pois koulusta.
– Tunnemme olevamme taas normaaleja lapsia, he kertoivat Avainmedian kontaktihenkilölle.
Jamila pyysi välittämään terveisiä:

– Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet minun ja lasteni tukena ja rukoilleet puolestamme.

Esirukouksia tarvitaan edelleen, jotta lasten koulunkäynti lähtisi hyvin käyntiin, ja että perheen sopeutuminen uuteen kieleen ja kulttuuriin jatkuisi.

Jamila tuli uskoon 2017 Avainmedian tukeman somalityön kautta. Hän sai Jumalalta evankelioinnin lahjan, ja pian hänen ystävänsä yksi kerrallaan tulivat uskoon.
Yksinhuoltajanaisista koostunut ryhmä alkoi kokoontua säännöllisesti kuulemaan Jamilan opetusta. Joku ryhmäläinen tai naapuri kuitenkin ilmiantoi Jamilan ääri-islamisteille, minkä jälkeen hänen henkeään alettiin uhkailla. Jamila pääsi lapsineen karkuun viime hetkellä, sillä pian heidän paettuaan tuli tieto, että heidän kotinsa on tuhottu.
Niin Somaliassa kuin muuallakin asuvat somalit joutuvat hengenvaaraan yhteisönsä ja perheensä taholta, kun he kääntyvät kristityiksi.

Haluatko auttaa työtämme?