fbpx

8.5.2018

Auta vainottua Jamilaa!

Somalialainen perheenäiti Jamila (nimi muutettu) joutui vainojen takia pakenemaan kotimaastaan toukokuussa. Hän oli kääntynyt kristinuskoon ja johdattanut useita ystäviään tuntemaan Jeesuksen.

– Jamila seurasi opetustamme Facebookin kautta ja tuli uskoon 2017, taustoittavat Avainmedian tukemat somalityöntekijät.
– Jumala antoi Jamilalle evankelioinnin lahjan ja rohkeuden kertoa uskostaan ystävilleen. He tulivat yksi kerrallaan uskoon ja alkoivat kokoontua Jamilan kodissa.
Tämän vuoden alussa toiminta laajeni ja lopulta yhdeksän yksinhuoltajanaista lapsineen kokoontui säännöllisesti kuulemaan Jamilan opetusta.
Joku tästä ryhmästä tai naapuri ilmiantoi Jamilan ääri-islamisteille.
– Jamila alkoi saada muunnetulla äänellä lähetettyjä ääniviestejä, joissa hänen henkeään uhattiin, samoin tekstiviestejä.
Jamila päätti välittömästi lähteä lastensa kanssa pois. Ensiksi hänet majoitti ystävä, joka otti heidät luokseen, vaikka hänellä itselläänkin on useita lapsia.
Kun Avaimedian somalityöntekijät saivat kuulla tilanteesta, ryhtyivät he järjestelemään ja hankkimaan varoja, jotta Jamila pääsisi pois Somaliasta. Viime hetkellä, sillä kohta tuli tieto, että Jamilan entinen koti oli tuhottu ja hänen ja hänen lapsiensa henkeä uhattiin entistä voimakkaammin.
Avainmedia seurasi päivittäin Jamilan pakovaiheita ja rukoili hänen puolestaan. Pian tuli tieto, että pako on onnistunut.
– Perhe tarvitsee erityisesti nyt aineellista ja hengellistä apua. He eivät osaa uuden kotimaansa kieltä. Mitään omaisuutta ei ole, vain tyhjä asunto. Siitä huolimatta he ovat huojentuneita ja onnellisia, sillä välitön hengenvaara on poistunut.
Somalityöntekijät kertovat, että Jamila oli Somaliassa kotiseudullaan tärkeä kontakti evankelumin levittämisessä. He olivat ja ovat Jamilaan tiiviisti yhteydessä.
Rukoilethan kanssamme, että Jamila pysyy edelleen turvassa perheineen. Rukoillaan myös, että Somaliaan jääneet muut uskovat pysyisivät uskossa, ja että pienelle uskovien joukolle löytyisi uusi paimen.

Haluatko auttaa työtämme?