fbpx

 

20.6.2017

 

Jeesus ilmestyi muslimitytölle 

Avainmedian vuosia tuntema, luotettava ja kansainvälisesti arvostettu ulkomaalainen kristitty mies kertoi Suomessa Avainmedialla käydessään ottotyttärensä ”Joyn” (nimi muutettu turvallisuussyistä) häkellyttävän tositarinan.

– Tytöllä ei ollut ihmisarvoa perheessä kuten usein muslimiperheissä. Joy ei saanut tehdä mitään edes kotioloissa pyytämättä lupaa, kuvailee muslimitaustainen, nykyään kristitty ottoisä.

– Joy syntyi toistakymmentä vuotta sitten muslimiperheeseen islamilaisessa valtiossa, taustoittaa nykyinen ottoisä tapahtumia.

Joy joutui kokemaan myös perheväkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Hän oli ahdistunut, mutta ei tiennyt miten toisinkaan asiat olisivat voineet olla. Sitä samaa hän tiesi tapahtuvan myös muualla. Kristinuskosta ja sen sanomasta hän ei ollut koskaan kuullut mitään, saati tiennyt Raamatun olemassaolosta.

”Älä pelkää”

Eräänä yönä Joy näki unta. Hän näki kirkkaan valon, joka sai vähitellen muodon ja sanoi: ”Olen Jeesus, älä pelkää.”

Tämä toistui lähes joka yö. Jeesus alkoi opettaa Joylle rukoilemista ja puhumista Taivaan Isälle. Joy ryhtyi kirjoittamaan ylös Jeesuksen puheita, luki niitä rohkaisukseen ja opetteli niitä ulkoa. Joy piti todella paljon Jeesuksesta ja siitä, mitä hän opetti. Joy lopetti islamilaiset rukoukset ja muun islamin uskon harjoituksen, koska Jeesus oli hänelle paljon todellisempi.

Kuukaudet kuluivat ja Joy koki iloa ja rauhaa ja ystävällisyyttä, jota ei ollut koskaan muulloin kokenut. (Juttu jatkuu kuvan alla)

 

Joy lopetti islamilaiset rukoukset ja muun islamin uskon harjoituksen, koska Jeesus oli hänelle paljon todellisempi. (Kuvan henkilö ei ole Joy).

 

Haluatko auttaa työtämme?

Nelisen kuukautta tämän jälkeen isä kuuli Joyn oven takaa miehen äänen. Isä ryntäsi huoneeseen sisään. Huoneesta löytyi vain Joy, joka oli lattialla polvistuneena. Isä tutki huoneen, mutta ei löytänyt ketään ihmistä, ei radiota eikä mitään muutakaan äänen lähdettä.

Isä lähti pois, mutta tilanne toistui. Isä kuuli miehen äänen Joyn huoneessa, syöksyi sisälle, mutta taaskaan mitään ei näkynyt. Tyttö paljasti, että puhuja oli Jeesus. Isä raivostui. Jotain sellaista hän olikin epäillyt kuulemansa puheen sisällön perusteella. Isän näkökulmasta kyseessä oli paha henki. Isä löi tyttöä. Joyta oli piesty ennenkin, mutta nyt väkivalta muuttui paljon pahemmaksi. Myös veljet pahoinpitelivät sisartaan ja yrittivät tappaa hänet. Isä järjesti koulumatkoille vahdit, jotta tyttö ei varmasti pääsisi tekemisiin kristittyjen kanssa.

Vaikka tyttöä vahdittiin ja kuritettiin ankarasti, hän ei luopunut Jeesuksesta. Päinvastoin Jeesuksesta tuli entistäkin tärkeämpi. Jeesus lohdutti tyttöä ja auttoi rukoilemaan ja kertoi, että Hän tietää ja tuntee Joyn kärsimykset.

Näin jatkui vuoden ajan. Joy jatkoi kirjoittamista. Sitä Joy ei silloin tiennyt, että kun hän kirjoitti Jeesuksen puheita ylös, ne olivat Uuden testamentin tekstejä. Rukoukset olivat osia Psalmeista. Joyn elämäntilanne löytyi Raamatusta, Psalmista 39. Vasta myöhemmin Joylle selvisi, että Jeesus oli opettanut hänelle Raamatun tekstejä. Eräskin hänen muistiinpanemansa, uutta toivoa antava teksti, oli kristitylle maailmalle tuttu Vuorisaarna.

Pelastusoperaatio

Muutos elämäntilanteeseen oli tulossa. Jeesus antoi Joylle yksityiskohtaiset ohjeet, että tämä menisi koulussa internetiin, kirjoittaisi hakukoneeseen ”kristitty”, avaisi sillä tarjotun ensimmäisen linkin, valitsisi sieltä ensimmäisenä näkyvän sähköpostiosoitteeseen, kirjoittaisi sinne ja kertoisi tilanteensa.

Joy teki kehotuksen mukaan. Sähköposti meni juuri sinne mistä apu löytyikin eli kristilliseen järjestöön ja siellä sihteerin kautta tulevalle ottoisälle. Tämä ei uskonut aluksi lukemaansa, mutta vaimon mielestä tytön kertomus vaikutti uskottavalta.

Tästä alkoi tytön pelastusoperaatio. Joka päivälle tuleva ottoisä järjesti jonkun seuraamaan tytön saapumista ja lähtemistä koulun alueelle, jotta tyttö voitaisiin ottaa turvaan. Joy oli joka päivä valmiina lähtemään pelastajan mukaan. Meni kuitenkin puoli vuotta ennen kuin sopiva tilaisuus osui kohdalle. Joy pääsi karkuun dramaattisten vaiheiden jälkeen ja ottoisä vei hänet länsimaahan elämään tyttärenään muun perheensä parissa.

Vaikka ulkoiset olosuhteet muuttuivat hyväksi eikä hengellistä elämää tarvinnut piilotella kristityn perheen keskellä, ei Joyn elämä muuttunut helposti. Nyt alkoi sisäisen parantumisen aika, ja prosessi on edelleen kesken. Joy käy terapiassa ja käy läpi rajuja lapsuudenkotinsa kokemuksia. Myös tasa-arvon näkeminen länsimaissa kärjistää muistoja.

”Missä ajassa elämme?”

– Uskon, että islamilaisissa maissa on tuhansia ja tuhansia tyttöjä, jotka elävät vastaavissa olosuhteissa kuin Joy eli. Vain ani harva lähtee karkuun ja mihin he edes menisivät, ottoisä pohtii.

Joy on nyt nuori nainen, erittäin älykäs, mutta eheytyminen on vielä kesken.

Edelleen Jeesus kohtaa Joyta, mutta ei enää ilmestymällä eikä ääneen puhumalla, vaan eri tavalla: Raamatun lukemisen kautta, rakastavien kristittyjen lähimmäisten ja seurakunnan kautta.

Paljon on tapahtunut parantumista ja nujerrettu luonne on alkanut kasvaa sellaiseksi kuin se alun perin oli luotu. Ottoisän rukouspyyntö onkin, että Joy parantuisi kokemuksistaan täydellisesti ja lahjakas ihminen voisi ennen pitkää olla Jumalan hänelle tarkoittamissa tehtävissä.

– Islamilaisissa maissa tapahtuu koko ajan ihmeitä, tietää ottoisä, joka työskentelee päivittäin muslimien parissa.

– Jumalalle ei todellakaan mikään ole mahdotonta. Suljettuja maita ei ole olemassa. Lähetystyö, etenkin medialähetystyö, ulottuu laajemmalle kuin koskaan ennen. Mutta mitä kertoo ajastamme se, että kuulemme säännöllisesti muslimien kertovan, että Jeesus itse on ilmestynyt heille? hän pohtii ja lisää:

– Ehkäpä elämme niin lähellä aikojen loppua, että Jeesus itse on mukana lopun ajan kiireellisessä sadonkorjuussa sieluja pelastamassa.