fbpx

27.6.2018

Joukossa on vakoojia

Avainmedian julkaisemassa rukousoppaassa on riipaisevia tositarinoita Pohjois-Korean kristittyjen tilanteesta.

Kirja sisältää tositarinoiden lisäksi rukousaiheita 30 päivälle ja tiivistä tietoa maailman suljetuimmasta valtiosta sekä päivän raamatunkohdan.

Esimerkki yhdestä päivästä

  1. PÄIVÄ

JOUKOSSA ON VAKOOJIA

Pohjois-Koreassa alkoi levitä tieto kiinalaisesta uskovasta nimeltä Chan (nimi muutettu). Miehellä oli ovessaan risti, ja hänellä oli tapana auttaa ruokaa ja tarvikkeita etsiviä pohjoiskorealaisia. Chan oli unelmien täyttymys niille monille pohjoiskorealaisille, jotka livahtivat rajan yli Kiinaan etsimään jotain, millä pysyä hengissä.

He eivät käsittäneet, mikä teki Chanista erilaisen tai miksi hänellä oli tapana antaa vapaaehtoisesti kaikenlaista niin kallista ihmisille, joita ei edes tuntenut.

Yksi toisensa jälkeen ja yö toisensa perään pohjoiskorealaiset koputtivat Chanin ovelle ja pyysivät häneltä apua. Mies puhui kehnosti koreaa mutta otti heidät vastaan sydämellisesti.

Hän tapasi istua heidän kanssaan olohuoneessa, tarjota kupin lämmintä teetä ja kertoa Jeesuksesta. Ennen pitkää jotkut tulivat usein käymään säännöllisesti, istuivat hänen kanssaan ja lukivat Raamattua. Toisinaan he toivat ystäviä, ja Raamattua tutkittiin yhdessä.

Eräänä iltana ovelle koputti mies, jota Chan ei ollut koskaan aiemmin tavannut. Mies kysyi, voisiko hän tulla sisään. Chan toivotti miehen lämpimästi tervetulleeksi mukaan toisten pohjoiskorealaisten joukkoon raamatuntutkiskeluhetkeen, joka oli jo käynnissä.

Miehellä riitti kysymyksiä, ja hän keskeytti raamatuntutkiskelun vähän väliä. Hän ei kysellyt Raamatusta, opetuksesta tai edes Chanin syistä auttaa. Sen sijaan hänellä näytti olevan paljon kysymyksiä huoneessa istuville muille pohjoiskorealaisille.

Chan ei sinä iltana tiennyt asiaa, mutta seuraavana aamuna kaikki hänen ystävänsä oli kokouksen jälkeen pidätetty. Chanille tuntematon mies olikin vakooja, jonka Pohjois-Korean hallitus oli lähettänyt soluttautumaan pakolaisia auttavien kristittyjen seurakuntien verkostoon.

Kuten Chanin tapauksessa, vakoojien ilmaantuminen urkkimaan on yleistä nykyään, kun sekä Kiina että Pohjois-Korea yrittävät soluttautua kristittyjen maanalaisten seurakuntien verkostoon ja tuhota sen.

Rukousaiheita

* Uskoviksi tekeytyvät salaiset agentit käyvät Pohjois-Koreassa palvelevien kristittyjen kimppuun jatkuvasti.

* Yleinen ilmiö on, että hallituksen lähettämät vakoojat osallistuvat kotiseurakuntien kokouksiin ja hankkivat tietoa johtajista ja kaikista osallistujista.

* Rukoile, että Jumala antaa seuraajilleen kyvyn erottaa henget ja ettei hän salli pelon tunkeutua heidän sydämiinsä ja sulkea niitä.

Päivän raamatunkohta

Matt. 10:16–22

Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset. Pitäkää varanne, sillä ihmiset vievät teidät oikeuden eteen ja ruoskivat teitä synagogissaan. Maaherrojen ja kuninkaidenkin eteen teitä tullaan viemään minun takiani, todistukseksi heille ja kansoille. Mutta kun teidät luovutetaan viranomaisten käsiin, älkää olko huolissanne siitä, miten tai mitä puhuisitte, sillä teille annetaan tuona hetkenä sanat, jotka teidän tulee puhua. Te ette puhu itse, teissä puhuu Isänne Henki. Veli antaa veljensä surmattavaksi, isä lapsensa, ja lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tuottavat heille kuoleman. Kaikki tulevat vihaamaan teitä minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu.

Voit tilata oppaan info@avainmedia.org. Tilaukset toimitetaan elokuun alusta eteenpäin. Hinta on 8 € + postikulut.

Haluatko auttaa työtämme?