fbpx

21.12.2020

Joulun iloa joka päivä

Joyce Meyer

Rakastan Raamattua, koska se on elämämme ohjekirja. Siitä löytyy vastauksia ongelmiin ja sekin, kuinka huonosta päivästä voi tulla hyvä päivä.

 

Jos sattuu olemaan huono päivä, pahinta mitä voi tehdä, on keskittyä itseensä ja kaikkiin ongelmiinsa. Parasta olisi, että lakkaa ajattelemasta vain itseään ja alkaa auttamaan muita. Tähän Raamattukin kehottaa. Paavali siteeraa Jeesuksen sanoja: ”Autuaampi on antaa kuin ottaa” (Apt. 20:35).

Kun on huolissaan ja alamaissa, ei tunnu yhtään siltä, että haluaisi auttaa toisia. Usein kuitenkin päätös tehdä hyvää toisille auttaa sekä sinua että toisia. On ihmeellistä, kuinka pari rohkaisun sanaa voivat muuttaa jonkun toisen päivän, joskus jopa koko hänen elämänsä! Joskus riittää pelkkä soitto tai tekstiviesti ystävälle, joka käy läpi raskasta elämänvaihetta. Tieto, että joku välittää hänestä ja hänen vaikeuksistaan, voi auttaa suunnattomasti.

Jos ihmettelet, kuinka toisten auttaminen voi ilahduttaa sinua, ajattele jouluaattoa. Olet tehnyt uhrauksia käyttämällä aikaa ja rahaa lahjojen hankkimiseksi lapsillesi, lastenlapsille tai sukulaisille. Jouluaattona on vihdoin aika avata lahjat. On mukava itsekin saada lahjoja, mutta parasta on seurata, kun muut availevat pakettejaan. On palkitsevaa nähdä toisten ilo.

Luin hienon kertomuksen Pelastusarmeijan perustajasta William Boothista. Jouluna vuonna 1910 hänen terveydentilansa oli jo niin heikentynyt, ettei hän voinut enää osallistua järjestönsä joulujuhlaan. Boothilla oli ollut joka vuosi tapana pitää puhe naisille ja miehille, jotka olivat tehneet pitkiä työpäiviä ennen joulua. Tällä kertaa Booth päätti lähettää viestinsä sähkeitse.

William Booth mietti palveluvuosiaan Herran työssä. Hän halusi lähettää viestin, joka olisi kuin yhteenveto hänen elämästään ja Pelastusarmeijan työstä. Booth halusi muotoilla sanoman, joka rohkaisisi juhlan osanottajia.

Kun tuhannet osanottajat olivat koolla, he tietenkin pettyivät kuullessaan, ettei William Booth pääsisi juhlaan. Illan juontaja lohdutti, että Booth oli lähettänyt heille viestin. Juontaja avasi sähkeen ja luki William Boothin yksisanaisen viestin: ”Toiset.”

On niin helppo keskittyä itseensä ja siihen, mitä itse haluaa. Laittaessamme toiset etusijalle kaikki muukin loksahtaa paikoilleen ja tulemme iloisiksi ja onnellisiksi. ”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi myös kaikki tämä” (Matt. 6:33). Raamattu osoittaa, että kun on jokin tarve, toisten auttaminen on yksi voimallisimmista asioista, mitä siinä tilanteessa voi tehdä.

Haluaisitko tehdä jokaisesta päivästä paremman? Haluaisitko löytää ilon myös vaikeina aikoina? Ala miettiä joka päivä muutaman minuutin verran, kuinka voisit auttaa muita. Huomaat, että kun keskität huomiosi toisten auttamiseen, Jumala siunaa myös sinua!

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.