fbpx

29.11.2019

Julian haaveet toteutuvat

Onnellinen Julia tyttärensä kanssa.

Julia syntyi Pihkovassa, lähellä Viron rajaa. Varttuessaan hän haaveili Pietariin muuttamisesta. Olihan Pietari lähin miljoonakaupunki, vain 300 km päässä. Tavoitteena oli ammatin hankkiminen ja toivo siitä, että olisi aina rauha ja kaikki olisivat onnellisia.

Mutta ihmisten sieluista käydään jatkuvasti taistelua. Tarvitaan vain yksi hairahdus, ja elämän käsikirjoitus muuttuu täysin toiseksi.
Näin kävi Juliallekin. 29-vuotiaana hän sai rangaistuksen – 3,5 vuotta vankeutta. Koska hän oli raskaana, hän sai synnyttää lapsensa vapaudessa, mutta heti sen jälkeen hänen piti mennä vankilaan suorittamaan vankeusrangaistuksensa. Mutta kaikkein ankarin rangaistus Julialle oli ero rakkaasta tyttärestä, joka jäi isoäidin hoiviin.

Kiven sisällä ollessaan Julia pohdiskeli usein: ”Mikä minua odottaa tulevaisuudessa? Saanko mahdollisuuden tulla onnelliseksi ja näenkö enää tytärtäni? Saanko halata häntä ja tulla hyväksi äidiksi?”

Julia etsi turhaan vastauksia näihin kysymyksiin yksinäisyydessään. Mutta kun hän meni vankilan käsityökerhoon, hän tunsi Jumalan kolkuttavan sydämensä ovelle.
”Isi, tule kotiin!” -hankkeen vapaaehtoistyöntekijä Natalia oli saanut sydämelleen huolehtia vangeista. Joulunseutuun ajoittuvien lahjojen viemisen lisäksi hanke sisältää toimintaa ympäri vuoden.

Natalia oli nähnyt hyväksi keinoksi päästä lähelle vankeja järjestämällä heille käytännön toimintaa. Käsityökerhossa oli aikaa myös keskustella vankien kanssa ja kertoa heille Jumalan rakkaudesta. Näin hän kylvi hyvän siemenen Julian sisimpään.

Pian siemen alkoi kasvaa ja Julian sydän avautua. Ratkaiseva vaihe tässä prosessissa oli se, kun ”Isi, tule kotiin!” -hankkeen puitteissa Natalia teki omin käsin pehmolelun oppilaansa tyttärelle. Lahja toimitettiin Julian tytölle äidin nimissä. Se kaikki vaikutti niin, että Julia ilmoittautui kurssille, jolla opetettiin kristinuskon perusteet. Hänen ajatusmaailmansa ja elämänsä alkoivat muuttua.

Vihdoin koitti kauan odotettu, koskettava hetki, jolloin hän pääsi vankilasta. Nyt hän sai viimein tavata tyttärensä: ”Kyllä elämä on ihanaa! Vihdoinkin olen päässyt vapauteen.”

Tänä päivänä Julia on uusi ihminen Kristuksessa. Hän elää äitinsä ja tyttärensä kanssa ja vahvistuu uskossa. Uskovien yhteyden hän on löytänyt seurakunnassa ja kotisolussa.

Jo vankilassa Julia halusi oppia kosmetologin ammatin, mutta siellä mahdollisuudet olivat rajalliset. Nyt hän voi toteuttaa elämänsä haaveita ja opiskella mieliammattiinsa.

Yksi Julian haaveista oli polkupyörän saaminen. Sekin toteutui, ja Julia nauttii pyöräilemisestä suunnattomasti.

Hiljalleen syntyy uusia ideoita ja suunnitelmia. Omaa terveyttäkin pitää kohentaa, mutta tärkeintä on, että vanhat tavat eivät enää vedä puoleensa, sillä huumausaineet ovat mennyttä elämää.

Myös haaveet onnellisuudesta ovat realistiset, sillä Julia on asettanut toivonsa Jumalaan. Jumala on poistanut pelot ja Julia on valmis tekemään kaiken, mitä Herra kehottaa.

Mutta kaikkein parasta tämänhetkisessä elämäntilanteessa on mahdollisuus olla rakkaan tyttären kanssa – sitä Julia olikin odottanut pitkään ja hartaasti vankilassa ollessaan.

”Olemme joka päivä yhdessä, käymme kaikenlaisissa lapsille järjestetyissä tilaisuuksissa. Isoäiti saattaa tyttäreni aamuisin lastentarhaan, ja minä haen hänet ja samalla vietämme pari tuntia puistossa, josta hän tykkää kovasti.”

Tytär rakastaa leikkejä ja pelejä, esimerkiksi palapelejä ja legoja.

”Minusta on tullut koti-ihminen. Olen hyvin kiitollinen Jumalalle siitä, että Hän on muuttanut ajatusmaailmani, sekä Natalialle, joka on pitänyt minusta niin paljon huolta ja kulkenut rinnallani vaikuttaen ratkaisevasti elämäni muuttumiseen.”

Julian kertomus on selkeä esimerkki siitä, miten ”Isi, tule kotiin!” -hanke on auttanut monia vankeja näkemään toivon, ennallistamaan perhesuhteet ja ennen kaikkea kohtaamaan rakastavan Jumalan.

Tänäkin vuonna Avainmedia osallistuu ”Isi, tule kotiin!” -hankkeen tukemiseen lahjoittamalla Lastenraamattuja. Olethan mukana antamassa Jumalan Sanaa Venäjän vankien lapsille!

Haluatko auttaa työtämme?