fbpx

1.2.2019

Julkistamistilaisuudessa 80 koraanin tutkijaa

Mohammed Lamsiahin kirjaa on saatavana Avainmedian kaupasta (avainmedia.org/kauppa).

Tutkija Mohammed Lamsiah vieraili Marokossa marraskuussa 2018. Matkaan liittyi erityinen jännitys ja mielenkiinto. Hänen kirjoittamansa kirja oli nimittäin saanut painoluvan Marokon viranomaisilta, ja kirjasta oli otettu sen toinen painos Marokossa.

Ottaen huomioon kirjan luonteen ja kriittisen näkökulman koraaniin oli ennenkuulumatonta, että teos saatiin markkinoille Marokossa.

Kirja julkistettiin Rabatissa 18.11.2018. Paikalle oli kerääntynyt 80 tutkijaa ja muuta uteliasta henkilöä, joita koraanin kriittinen tutkimus kiinnostaa. Marokkolainen yleisö oli osoittanut kirjaa kohtaan huomattavaa mielenkiintoa jo ennen toista painosta, sillä kirjan ensimmäistä painosta oli Avainmedialta postitettu useita satoja kappaleita. Jatkossa kirja on kuitenkin vapaasti saatavilla Marokossa. Eräskin henkilö oli matkustanut 700 kilometrin matkan Länsi-Saharasta vain saadakseen kirjan. Toinen henklö puolestaan halusi lahjottaa kirjoittajalle kauniin taulun.

Lisäksi Mohammed Lamsiah vieraili matkansa aikana myös paikallisessa yliopistossa, jossa häntä haastateltiin Rabatin Muhammed V -yliopiston Campus Maroc TV-kanavalla. Kanavan ohjelmat on suunnattu marokkolaisille yliopisto-opiskelijoille.

Marokossa tapahtuu

Avainmedia on ollut vuosia mukana tutkimushankkeessa, jonka tuloksena julkaistiin viime vuonna arabiankielinen uutuuskirja Koraanin käsikirjoitukset. Nyt kirjan toinen painos on saatu julkaistua Marokossa.

Kehitys Marokossa on toistaiseksi menossa suvaitsevaiseen suuntaan, mistä myös kristillinen lähetystyö saa iloita. Ihmiset kaipaavat totuutta – myös koraanin suhteen.

Medialähetystyön kautta voimme puolestaan tarjota evankeliumin sanoman, joka näkyy nyt myös marokkolaisten ihmistenkin elämässä. Al Hayat -kanavan Olen marokkolainen – olen kristitty -ohjelmasarja saa jatkoa uusista sarjoista vuoden 2019 aikana. Maassa kasvaa kristillinen seurakunta, jota Avainmedia yhdessä suomalaisten kristittyjen kanssa tahtoo olla tukemassa esirukouksin.

Haluatko auttaa työtämme?