fbpx

22.9.2017

Jumala aina ykkösenä

Joyce Meyer

Elämässä kaikkein tärkeintä on viettää aikaa Jumalan kanssa ja laittaa Hänet ykköseksi kaikilla elämän alueilla.

”Missä kuljetkin, pidät hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien” (Snl. 3:6). Jumalan apu ja läsnäolo ovat oleellisinta uskonvaelluksessa. Rukouksessa ja Sanan äärellä vietetyt ajat ovat edellytykset hyvään ja tyydyttävään elämään ja auttavat täyttämään oman elämän tarkoituksen.

Voimme kehittää itseämme itsekurin avulla ja jopa hieman menestyäkin siinä, mutta tahdonvoima auttaa vain tiettyyn pisteeseen. Mikään ei korvaa tervettä ja toimivaa Jumalasuhdetta. Hebr. 11:6 toteaa: ”…sen, joka tulee Jumalan luo, täytyy uskoa, että Jumala on ja että Hän palkitsee ne, jotka Häntä etsivät.” Kun lähestymme Jumalaa, Hän täyttää uskovan voimallaan, rauhallaan, ilollaan ja siunaa niin monella tavalla, joita ei edes osaa odottaa etukäteen. Jos olemme tunnollisia Jumalan etsimisessä, edistymme hitaasti mutta varmasti uskonelämässä.

On hyvä arvioida omaa elämäntapaansa: Onko Jumala todella ykkössijalla elämässäni? On helppoa laittaa itsensä, ystävänsä tai vaikka maallinen omaisuus tälle paikalle. Yritin monta vuotta mahduttaa Jumalaa omaan aikatauluuni, mutta koskaan ei tuntunut löytyvän Hänelle aikaa. Minulla oli hyvä aikomus, mutta viivyttely vei aina voiton. Yritin jatkuvasti viettää aikaa Jumalan kanssa ”hieman myöhemmin” tai ”ensin on tehtävä yksi tärkeä juttu” systeemeillä. Seurauksena oli, että oikeastaan mikään ei tuntunut sujuvan hyvin omassa elämässäni eikä hengellisessä työssäni. Olin aina turhautunut enkä mennyt missään eteenpäin. Siksi olen kiitollinen, että Jumala puuttui asiaan. En enää yritä mahduttaa Jumalaa johonkin aikatauluni sopukkaan vaan koen, että nyt Hän on elämäni keskipiste, jonka ympärille suunnittelen kaiken muun.

Jeesus neuvoi: ”Tulkaa Minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” (Matt. 11:28). Vastaus kaikkiin ongelmiin löytyy aina tästä. Mennään siis Jeesuksen luo! Siihen ei ole luotu jotain kaavaa. Se on yksinkertaisesti sitä, että muodostaa tavan siitä, että laittaa Jumalan kaikessa ykköseksi. Kun etsii ensin Jumalan valtakuntaa, Hän lupaa pitää huolen kaikista muista asioista (Matt. 6:33).

Kerran 10-vuotias lapsenlapseni pyysi minulta: ”Mummi, voisitko neuvoa, kuinka voin viettää enemmän aikaa Jumalan kanssa, kun olen niin kiireinen.” Ajattelin: ”Voi tyttö-kulta, jos luulet olevasi kiireinen nyt, odotapas kun vanhenet!” Sanoin hänelle ja samoin sinulle: aloita jostakin. Siihen ei tarvita valtavasti aikaa. Älä lankea ansaan ja jätä aloittamatta siksi, ettet luule osaavasi lähestyä Jumalaa oikealla tavalla tai ei ole paljon aikaa.

Ehdottaisinkin, että alat viettää aamuisin aluksi vaikka 5–10 minuuttia puhuen Hänelle ja lukien Hänen Sanaansa. Jos suunnittelet viettäväsi enemmän aikaa Hänen kanssaan myöhemmin päivällä, kannattaa silti heti aamulla aloittaa päivä Hänen edessään ja sanoa lyhyestikin: ”Herra, rakastan sinua ja kiitos kaikesta mitä olet tehnyt vuokseni. Tarvitsen tänään apuasi selvitäkseni päivän haasteista ja tehtävistä.” Siitä se alkaa! Aloita pienestä ja jatka siitä. Jumala kohtaa sinut siellä missä olet, juuri nyt. Kun otat askeleen Häntä kohti, Hän antaa tarvitsemasi armon ja voiman.

Kokeiltuani tätä minun on nykyään välttämätöntä viettää aikaa Jumalan lähellä ja tutkia Raamattua. Olen ihan riippuvainen tästä tavasta ja tarvitsen sitä joka päivä. Jos koet olevasi siinä pisteessä, että olet valmis tekemään Hänestä ykkösasian elämäsi jokaisella alueella, pysähdy ja pyydä siihen Hänen apuaan. Pian huomaat, että Hänen läheisyytensä ja johdatuksensa ovat asioita, joita ilman et voi enää elää.

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life
Kaikki oikeudet pidätetään.