fbpx

23.11.2017

Juutalainen Aviram löysi Jeesuksen

Yhteinen usko Jeesukseen ja rakkaus Israeliin yhdistivät rovasti Seppo Seppälän (keskellä) ja israelilaiset, bulgarialaissyntyisen Aviramin ja ukrainalaissyntyisen Ella Eldarin heidän Suomen vierailullaan syksyllä 2017.

Jeesus elää – Yeshua Chai

Israelilainen Aviram Eldar, Yeshua Chai -nettitelevision nykyinen johtaja, etsi Jumalaa eri uskonnoista, kunnes löysi Jeesuksen.

– Olin töissä maallisella radioasemalla, kun vuonna 1997 koin jotain erikoista, kertaa Aviram uskoontuloonsa johtaneita tapahtumia.
– Olin jo pitkään kokenut itseni sisältä tyhjäksi. Lopulta huudahdin erään kerran keskellä työpäivää:
– Paljasta itsesi minulle, Jumala!
– Siinä hetkessä tapahtui ihmeellinen asia. Koin hämmästyttävää puhtautta, iloa ja rauhaa, josta tiesin heti vailla mitään epäilystä, että Jumala on olemassa. Kokemus kesti vain sekunnin, mutta olin vakuuttunut.
Aviram ei kuitenkaan tiennyt kuka, mikä tai missä Jumala on. Hän alkoi etsiä Jumalaa.
– Ortodoksijuutalaisuus oli minusta ristiriitaista, islam ei kiinnostanut, kristityt olivat vihanneet ja vainonneet meitä juutalaisia kaksituhatta vuotta ja heidän Maria-patsaansa olivat outoja, listaa Aviram etsintöjään.
– Minua alkoi kuitenkin jostakin syystä kiinnostaa, mitä kristittyjen Uudessa testamentissa sanotaan. Juutalainenhan ei saisi lukea sitä, koska sen lukijat pettävät juutalaiset juurensa. Kenelläkään ei ollut Uutta testamenttia, mutta Aviram löysi puhelinnumeron, josta niitä sai pyytää.
Aviram sai Uuden testamentin ja alkoi lukea sitä.

– Kaikki lukemani oli niin kaunista! Hämmästyin, Jeesushan oli tosi juutalainen! Siis veljeni! Ymmärsin, että Jeesuksen täytyy olla Messias.

Vahvasta kokemuksestaan huolimatta Aviramille kävi, kuten uskossaan yksin jääville uhkaa käydä, jos he eivät liity seurakuntaan.
– Uskoin kyllä Jeesukseen, mutta aloin yksinäisyydessäni pohtia, että ehkäpä Hänen lisäkseen on muitakin totuuksia. Aloin kokea vetoa kabbalaan ja buddhalaisuuteen.
Aviram heittelehti viisi vuotta eri uskontojen pauloissa.
– Lopulta kysyin: ”Jumala, mikä on totuus? Lähetä luokseni kaksi ihmistä kertomaan se minulle!”
Seuraavana päivänä alkoi tapahtua.
– Olin silloin töissä bussiasemalla ja myin kameroita. Kaksi sveitsiläistä kristittyä tuli puhumaan minulle Jeesuksesta. Kun he puhuivat minulle, ymmärsin vihdoin, kuka on oikea Jumala.
Aviramin elämä messiaanisena juutalaisena alkoi sinä päivänä. Myöhemmin hän liittyi seurakuntaan ja oppi siellä lisää Jeesuksesta. Monien erikoisten johdatusten kautta hän tapasi myös tulevan vaimonsa Ellan.
– Lapsuuden perheeni oli seitsemän vuotta aktiivisesti koettanut päästä Israeliin tai muualle länteen. Osa perheestäni joutui sen tähden vankilaankin, Ella kertoo juutalaisen perheensä koettelemuksista Odessassa, Ukrainassa.
1989 Ella pääsi perheineen Israeliin, jossa he asettuivat Ashdodin kaupunkiin ja liittyivät messiaaniseen Beit Hallel -seurakuntaan. Seurakunta on Avainmedian tukijoille tuttu, sillä kaksi sen jälkihoitotyöntekijää työskentelee Avainmedian taloudellisen tuen turvin, ja heidän kuulumisiaan kerrotaan tukijoille säännöllisesti.

Teksti Satu Rönkkö

Haluatko auttaa työtämme?