fbpx

13.1.2020

Kestä ja voita Daavidin tavoin

Joyce Meyer

Jumalaa voi kutsua muutosjohtajaksi. Hän luo aina uutta ja tekee työtään uskovan elämässä.

Kuitenkaan Hänen lupauksensa eivät toteudu automaattisesti. On seikkoja, jotka voivat estää uskovaa etenemästä elämässään. Yksi niistä on vanha mielenlaatu, jonka tulee muuttua uudeksi Jumalan Sanaan perustuvaksi. Tieto Jumalan tahdosta auttaa eteenpäin menemisessä.

Kun uskova päättää edetä Jumalan suunnitelmissa, on oltava valmis vastustukseen. Sitä tulee varmasti olemaan kuten oli apostoli Paavalillakin: ”Minulle on avautunut ovi suureen ja hedelmälliseen työhön, ja vastustajia on paljon” (1. Kor. 16:9). Sielunvihollinen ei tee Jumalan suunnitelman toteuttamista helpoksi. Paljolti riippuu myös uskovan omista valinnoista ja halusta mennä eteenpäin. Yksi paholaisen taktiikka on valheiden esittäminen. Sielunvihollinen toitottaa usein, että jonkin asian toteuttaminen on jo liian myöhäistä. Koskaan ei ole liian myöhäistä eikä uskovan pidä uskoa sielunvihollisen valheita. Aina on myös mahdollisuus aloittaa uudelleen.

Yksi varoituksen sana on paikallaan: Älä aloita mitään, ellet ole vakaasti päättänyt suorittaa tehtävää loppuun saakka. Sanon tämän siksi, että paholainen ei varmasti lopeta taistelemasta etenemistäsi vastaan ja on siinä sinnikäs. Paholainen on järkkymätön estääkseen sinua, joten uskovan tulee olla vakaa ja horjumaton.

Kun aloin ensimmäisiä kertoja tuoda julki Jumalan kutsua elämässäni, jotkut ystäväni päättelivät minun olevan väärässä. Heidän mielestään minulla ei ollut vaadittavaa luonnetta puhujatehtävään. Se oli lannistavaa. Tiesin kuitenkin Jumalan puhuneen minulle tulevasta palvelutehtävästäni ja olin vakaasti päättänyt edetä asiassa. Jouduin lopulta lähtemään seurakunnastani, menetin ystäviä ja muutamat sukulaisetkin käänsivät minulle selkänsä. Minun oli mentävä monen esteen läpi tehdäkseni sitä, mitä nyt teen. Mitä jos olisin luovuttanut, kun koin kaikkea vastustusta? En toteuttaisi tänä päivänä Jumalan tahtoa ja tuntisin itseni surkeaksi ja onnettomaksi.

Oletko pyytänyt Jumalaa käyttämään sinua? Jos sinulla on suuri palo tehdä jotain, joka tuottaa rauhaa ja rohkaisua muille, on se mitä todennäköisimmin Jumalasta. Ellet toteuta näkyä, tulet elämään turhautuneena. Samoin muista, että sielunvihollinen haluaa usein saattaa meidät kuohuksiin. Tämä on sen toinen toimintatapa, jotta uskonvaellus häiriintyisi. Tässä paholainen käyttää hyväksi muita ihmisiä, jotka kritisoivat ja torjuvat. Jos tämäkään ei pysäytä uskovaa, sielunvihollinen jatkaa hyökkäystään muihin elämänalueisiin lannistaakseen.

Muista aina, että Hän, joka on sinussa, on suurempi (1. Joh. 4:4). Meillä on kaikki tarvittava Kristuksen kautta kestääksemme ja päihittääksemme paholaisen juonet. Kilvoitellessasi eteenpäin älä katso itseesi. Katso Jumalaan. Älä välitä ihmisten arvosteluista ja epäuskosta vaan seuraa Jumalan antamaa näkyä. Ohita päättäväisesti jokainen sielunvihollisen valhe ja sen jokainen lamauttava yritys. Vaikka masentuisit välillä, mene vain eteenpäin. Kun toiset tuomitsevat, jatka etenemistä. Älä koskaan luovuta!

Ota oppia Daavidista, joka voideltiin tulevaan tehtäväänsä 20 vuotta ennen kuin hänestä tuli kuningas. Hän kesti ja voitti noiden vuosien aikana monet esteet kuten karhun, leijonan ja jättiläisen! Daavidin tavoin älä pelkää vihollisen kohtaamista. Muistele asioita, joiden läpi Jumala on jo sinut vienyt, ja julkituo voittoja tietäen, että Hän on kanssasi nyt. Niin kauan kuin luotat ja nojaudut Jumalaan, ei koskaan ole liian myöhäistä saavuttaa voittoa.

Joyce Meyer
Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life
Kaikki oikeudet pidätetään.