fbpx

30.11.2017

Kiinan syrjäiselle muslimiheimolle evankeliumia

Kiinan maaseudulta on löytynyt eristynyt muslimialue, minne Avainmedian tukema yhteistyökumppani kertoo saaneensa vietyä evankeliumia.

Alue on niin syrjäinen, että 99 prosenttia alueen väestöstä on lukutaidottomia. Alue sijaitsee vuorien keskellä. Sukupolvesta toiseen siellä on puhuttu omaa kieltä. Yli 45-vuotiaista vain vajaa 10 prosenttia osaa puhua kiinaa.

Kieli- ja lukutaidon puute on aiheuttanut sen, että alue on jäänyt valtion antaman koulutuksen ja terveydenhoidon ulkopuolelle. Lapsia ei ole rokotettu. Tyttöjä ei päästetä kotoa ulos heidän ensimmäisten kuukautistensa jälkeen.

Koska kyseessä on syrjäinen muslimivähemmistö, ei Kiinan yhden lapsen politiikka ole ulottunut sinne. Useimmissa perheissä on yli seitsemän lasta. Vauvoja ei synnytetä sairaaloissa eikä heillä ole syntymätodistuksia. Musertavan köyhyyden vuoksi lapsia ei ole lähetetty kouluihin päiväksikään. Lasten vanhemmista 95 prosenttia ei osaa kirjoittaa omaa nimeään.

Lähetystyöntekijät sanovat, että vähemmistön tilanne on todella vaikea, heillä on valtavasti tarpeita, mutta myös valtava jano löytää todellinen Jumala.

Evankelistat ovat onnistuneet saamaan väestön luottamuksen puolelleen. Lapsille on järjestetty alkeisopetusta ja naisille on neuvottu puhtauteen, ruoanlaittoon ja vanhustenhoitoon liittyviä asioita.

Avainmedian yhteistyökumppani kertoo, että evankeliumi on otettu avoimesti vastaan.

Se on perustanut alueelle kristillistä opetusta antavan pienen keskuksen. Tällä hetkellä kristityn elämää opiskelee siellä 50 entistä muslimia.

 

Haluatko auttaa työtämme?