fbpx
Kiireinen jakso käynnistyy
Kuvaus hakukoneille!

Joulu lähestyy ja se merkitsee sitä, että Isi, tule kotiin! -hankkeessa käynnistyy jälleen kiireinen jakso.

Hankkeessa ei vain jaeta lahjoja, kuten yleensä tehdään perinteisissä joulutapahtumissa, vaan pyritään muuttamaan sukupolvien elämä ja kohtalo välittämättä niistä esteistä, jotka erottavat lapset ja heidän vankilassa olevat vanhemmat toisistaan!

Isi, tule kotiin! on ohjelma, jonka tarkoitus on eheyttää ihmissuhteita vankiperheissä. Sen avulla lähestytään uudella tavalla vankilassa olevia miehiä ja naisia, joilla on alaikäisiä lapsia.

”Kun otamme huomioon, että tänä päivänä edes ns. hyvissä perheissä ei aina kaikki mene niin kuin pitäisi, me voimme Jumalan ja vapaaehtoistyöntekijöiden avulla tuoda sovintoa, anteeksiantoa, eheytymistä ja valoa sinne, missä vielä hiljattain oli vain rauniot jäljellä,” sanoo Isi, tule kotiin -projektin vetäjä Jan Volkov.

Jo vuodesta 2003 Isi, tule kotiin! -projektin kautta lapset, joiden isä tai äiti istuu tuomiotaan kärsimässä, ovat saaneet joululahjan ja sen mukana toivon siitä, että isä tai äiti muistaa ja rakastaa heitä ja haluaa palata kotiin elämään normaalia elämää.

Nyt näiden vuosian aikana projektia on toteutettu 92 vankilassa Pietarissa sekä 14 läänissä ja tasavallassa eri puolilla Venäjää. Sen kautta yhteensä yli 102 000 lasta on saanut lahjan ja tullut kosketuksiin evankeliumin kanssa. Projektin käytännön tehtävissä, eli esim. lahjojen viemisessä lasten luokse, on mukana yli 4 000 vapaaehtoista.

Isi, tule kotiin! -projektin tarkoitus on:

• eheyttää sosiaaliset suhteet perheissä, joiden jäsen on joutunut vankilaan

• toivottaa lapsille hyvää joulua ja välittää lahja heidän vankilassa sijaitsevalta vanhemmalta

• sopeuttaa naiset ja miehet takaisin yhteiskuntaan ja perheeseen

• välittää evankeliumi vangeille ja heidän lapsilleen.

Viime jouluna 2016 vanhempien nimissä vietiin lahja yli 21 000 lapselle. Suurin osa lapsista ei ole suinkaan Pietarissa vaan heitä on aina Venäjän kaikkein kaukaisimpia kolkkia myöten.

Vangeilta on tullut paljon palautetta ja kiitoskirjeitä, joissa he kertovat, että tämän kaiken kautta heidän suhtautumisensa omiin lapsiin, elämään ja Jumalaan on muuttunut. Nyt heillä on toivo perheen eheytymisestä, usko ihmisiin ja halu elää täysipainoista elämää. Monien äitien ja isien kohdalla tämä projekti on ollut alkusysäys säännölliselle yhteydenpidolle lasten kanssa.

Haluatko auttaa työtämme?