fbpx

23.4.2018

Kuka jatkaa työtäni?

Kuka on hän, joka rukoilee astuakseen lähetystyöhön epätavalliselle kentälle?

Kari Halosen työ seurakuntien ulkopuolisten ihmisten tavoittamiseksi lastenleirien kautta on laajentunut yhä uusille alueille. Työ alkoi Venäjän Karjalasta vuonna 1997 ja on edennyt vähitellen eri puolille Venäjää.

Terveyskasvatus on osa kristillisten leirien sisältöä ja se saa usein viranomaiset myötämielisiksi ja antamaan luvan leirin pitämiseen.

-Leirien ja koulutusten määrät ovat hieman pudonneet, kun jäin eläkkeelle 2017 alussa, vaikka paikallisista onkin kasvanut alueellisia vastuunkantajia. Tässä on iso rukousaihe ja kysymys: onko Jumalalla antaa työlleni jatkajaa? Valmis verkosto on olemassa. Kuka on hän, joka rukoilee astuakseen lähetystyöhön epätavalliselle kentälle?, Kari kyselee.

Asian Outreachin johtaja sanoi Suomessa käydessään muutama vuosi sitten: ”Jos saisin valita uudelleen, olisin lasten evankelista.”

Viime vuonna leirien määrä koko alueella oli 60, joissa lapsia ja nuoria tavoitettiin yhteensä noin 3 000 ja samaan aikaan myös runsaasti aikuisväestöä. Halonen piti lähetystyöstä kotimaassa 30 infotilaisuutta. Seitsemän vuoden raamatunopetussarjan käännös saatiin loppuun tadžikin kielelle, ja nyt on aloitettu käännöstyö kirgiisin ja bulgarian kielille. Koulutustyössä lähtökohtana on saada paikallisista seurakunnista työntekijöitä, jotka ovat kykeneviä kouluttamaan uusia ryhmiä uusilla alueilla.  Viime vuoden aikana oli 20 koulutusta, joissa opetettiin noin 560 työntekijää.

Haluatko auttaa työtämme?