fbpx

19.1.2018

Kun elämä on epäreilua

Joyce Meyer

Kipuiletko parhaillaan tilanteessa, joka ei tunnu reilulta? Maailmassamme niin moni asia ei tunnu oikealta eikä tarvitse etsiä kovinkaan kaukaa, kun huomaa monenlaista epäoikeudenmukaisuutta.

Rakastan Jumalan sitä ominaisuutta, että Hän on oikeudenmukaisuuden Jumala. Hän muuttaa väärät asiat oikeiksi.

Pietari kirjoitti Jeesuksesta: ”Kun häntä herjattiin, hän ei herjannut takaisin. Kärsiessään hän ei uhkaillut vaan jätti asiansa hänen haltuunsa, joka tuomitsee oikein.” Kun on joutunut väärinkohdelluksi, ensimmäisenä tekee mieli ottaa ohjat omiin käsiin. Parasta, mitä siinä tilanteessa voi tehdä, on rukoilla: ”Herra, luotan sinuun, että Sinä olet minun puolustajani.”

Jumala haluaa meidän luottavan Häneen myös vaikeuksissa ja kun elämä ei mene ihan niin kuin olimme toivoneet. Vuosia sitten koin epäreilun tilanteen silloisessa työpaikassani. Mielestäni olin ansainnut ylennyksen, joka yllättäen myönnettiinkin työkaverilleni. Olin tehnyt töitä paljon ahkerammin kuin hän.

Minulla oli silloin kaksi vaihtoehtoa: vihastuisin, katkeroituisin ja puolustaisin oikeuksiani. Tai luottaisin Jumalaan, että vääryys muuttuu oikeudeksi ja Hän korvaa kärsimäni vääryyden. Valinta oli vaikea ja tiedän hyvin miltä tuntuu, jos sinuakin on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Elämäni ensimmäisinä 23 vuotena koin tuskallisia kokemuksia, jotka tekivät minusta katkeran, kaunaisen ja aina muita ihmisiä syyttävän.

Lapsuuteni oli kaltoinkohtelun täyttämä. 18-vuotiaana menin päätä pahkaa naimisiin ensimmäisen mahdollisen sulhasehdokkaan kanssa, koska olin vakuuttunut, ettei kukaan muu mies haluaisi minua. Siitä seurasi vain uusia vaikeuksia ja kipuiluja. Avioliitto päättyi eroon huomatessani aviomieheni pettävän minua muiden naisten kanssa ja hän oli mukana myös rikollisissa piireissä.

Kun on väärin kohdeltu ja loukkaantunut, tulee helposti asenne, että jonkun on maksettava siitä. Koska isäni oli vahingoittanut minua, huomasin laittavani muut miehet maksamaan siitä. Se vaikutti tuhoisasti kaikkiin elämän alueisiin. Onneksi aloin lukea Raamattua. Huomasin, että Jumala haluaa olla puolustajamme. Hän voi saattaa entiselleen kaiken mitä olemme menettäneet kokemissamme vääryyksissä.

Jes. 61:7–8 mukaan luottaessamme Herraan Hän hyvittää meille kaiken jopa kaksinkertaisesti. Kirjoitusten kautta Jumala osoitti, ettei kukaan ihminen pysty hyvittämään sitä, mitä on joutunut käymään läpi, mutta Jumala voi!

Kun vihdoin aloin luottaa Jumalaan puolustajanani ja irrottaa katseeni ihmisistä sekä kohdistaa huomioni Jumalaan, oli hämmästyttävää, mitä Hän alkoi tehdä elämässäni. Jumala haluaa toimia samalla tavalla sinun kohdallasi. Kun joku kohtelee sinua väärin, älä ole vihainen vaan luota, että Jumala tuo oikeuden elämääsi. Voin luvata, että kun et itse yritä saada sinulle kuuluvia oikeuksia takaisin etkä manipuloi muitakaan toimimaan hyväksesi, hämmästyt, miten Jumala alkaa toimia, kun luotat täysin Häneen etkä ihmisiin.

Missä tahansa tilanteessa oletkaan, muistutan, ettet ole näkymätön Jumalalle. Hän näkee sinut, tietää tarkalleen kestokykysi ja auttaa sinua juuri oikeaan aikaan. Hän ei auta hetkeäkään liian myöhään. Hän on Se Ainoa, joka voi todella puolustaa sinua.

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.