fbpx

23.6.2020

Kutsuttuja messiaanisten rinnalle

 

Niilo Närhi

Avainmedia aloitti yhdessä GOD TV:n ja Israelissa toimivien messiaanisten tahojen kanssa Shelanu TV:n lähetykset Israelin HOT-kaapeliverkossa muutama kuukausi sitten.

 

Odotettavissa ollut vastustus ja toiminnan arvostelu alkoivat välittömästi, erityisesti uskonnollisten juutalaisten taholta.

Ainoa yllättävä asia Shelanun alkutaipaleella oli se, että kritisoijien ja vastustajien kuoroon liittyi myös arvovaltaisia evankelisia Israel-ystäviä Amerikasta. Jotkut heistä eivät tyytyneet pelkkään arvosteluun, vaan päättivät käyttää omaa vaikutusvaltaansa saadakseen kanavan hiljenemään.

Eräs heistä lähetti kirjeen Israelin pääministeri Netanyahulle, jossa hän pyysi maan hallitusta estämään Shelanua lähettämästä kääntymykseen tähtääviä ohjelmia. Perustellessaan kirjettään hän totesi, että kristittyjen pitäisi keskittyä pelkästään tukemaan Israelia ja seisomaan juutalaisten veljiensä rinnalla. Lisäksi hän väitti Shelanun toiminnan voimauttavan antisemiittejä.

Shelanu TV:n messiaaninen johtaja Ron Cantor ja Avainmedian arabiosaston johtaja Aaron, joka toimii kanavan hallituksen jäsenenä, laittoivat molemmat Facebookiin avoimen kirjeen mainitulle henkilölle. He haastoivat hänet arvioimaan asenteitaan muun muassa seuraavasti:

”Ajattelit ehkä kirjoittavasi Iranin Ajatollaheille tai Saudi-Arabian kruununprinssille, mutta sitä et tehnyt. Israel on demokratia, jossa myös ne, joilla on eriäviä mielipiteitä, saavat vapaasti esittää niitä. Pyysit suvereenin valtion pääministeriä, et oman valtiosi, vaientamaan Yeshuaa rakastavat juutalaiset ja arabit. Sinä sotkeudut nyt toimintaan, joka ei sinulle kuulu.

Mihin evankeliumiin oikein uskot? Onko se rakkautta, että emme kerro heille pelastussanomaa vain sen tähden, että emme loukkaisi heitä? Ennen muuta, kaikkein paras apu tälle kansalle on näyttää heille todellinen Jumalan rakkaus, joka tuli niin täydellisesti ilmi Yeshuassa. Ja tätähän Shelanu juuri tekee!”

On erittäin myönteistä, että laaja uutisointi Shelanu TV:n ympärillä on nostanut Israelin messiaaniset uskovat median kiinnostuksen kohteeksi. Positiivista on myös se, että messiaaniset ovat suoristamassa rivejänsä ja haluavat itse päättää, miten he työtänsä tekevät. Ulkomailta tuleva raha ei tarkoita sitä, että lahjoittajat voivat ohjata itsenäisten seurakuntien toimintaa. Nyt jos koskaan meidän tulee asettua Israelissa toimivien messiaanisten seurakuntien ja yksilöuskovien rinnalle.

Tätä pääkirjoitusta kirjoitettaessa emme vielä tiedä, saako Shelanu jatkaa lähetyksiänsä. Jos saa, on se parasta kaikille tahoille, jos ei saa jatkaa, toiminta siirtyy nettiin ja sosiaaliseen mediaan. Olemme omalta puoleltamme päättäneet panostaa vahvasti ilosanoman välittämiseen myös juutalaisille, koska siihen Kristus on meidät kutsunut.

”Kun meillä vielä on aikaa, meidän on siis tehtävä hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, joita usko yhdistää meihin.” Gal. 6:10.