fbpx

6.5.2020

Jumalan puhetta kuunnellaan

Niilo Närhi

Olemme viime kuukausina läpikäyneet epätavallisia aikoja. Pikavauhtia kaikkialle maailmaan levinnyt koronaviruspandemia on synnyttänyt erikoisia ilmiöitä.

 

Karanteenisäännösten ja muiden normaalielämää rajoittavien toimien lisäksi ihmiset ovat monin paikoin alkaneet pyytää Jumalalta apua vallitsevaan tilanteeseen.

Yhdysvaltojen ja useiden Etelä-Amerikan maiden presidentit ovat julistaneet maihinsa kansallisia rukouspäiviä. Teksasilainen kongressiedustaja Randy Weber rukoili murtunein sydämin kongressitalossa ja pyysi Jumalaa antamaan anteeksi kansansa synnit ja parantamaan maan.
On koskettavaa katsoa netistä videoita eteläamerikkalaisista kristityistä, jotka ovat levittäytyneet katukäytäville polvirukoukseen rukoushuoneensa lähettyville.
Suomenkin päättäjissä on niitä, jotka uskovat rukouksen voimaan. Kansanedustaja Sari Tanus esitti taannoin rukouskutsun kaikille kansanedustajille ja pyysi heitä rukoilemaan nykyisen vaikean tilanteen puolesta päivittäin klo 12. Niin kuin odottaa saattoi, osa edustajista otti kutsun kiitollisuudella vastaan, osa taas närkästyi.

Rukoustoiminnan aktivoitumisen lisäksi ihmiset ovat alkaneet etsiä Raamatusta vastauksia maailmassa riehuvan epidemian nostattamiin kysymyksiin. Amerikassa teetetyssä kyselytutkimuksessa saatiin yllättäviä tuloksia. Tutkimus suoritettiin McLaughlin & Associates -yhtiön toimesta 23.–26.3 välisenä aikana. Tulokset kertoivat, että noin 25 prosenttia itseään maallistuneina pitävistä amerikkalaisista koki koronaepidemian olevan kutsu palata takaisin Jumalan luo. 23 prosenttia niistä, jotka sanoivat olevansa uskonnottomia, kertoi alkaneensa lukea Raamattua ja katselevansa kristittyjen nettilähetyksiä. Amerikanjuutalaisista 38 prosenttia kertoi alkaneensa Raamatun lukemisen lisäksi kuunnella kristittyjen nettilähetyksiä ja etsivänsä internetistä lopun aikoja koskevia opetuksia. Peräti 29 prosenttia kaikista amerikkalaisista sanoi uskovansa, että elämme nyt Raamatun kuvaamissa lopun ajoissa.

Erilaisten rajoitusten kohteena olevat ihmiset viettävät nyt paljon aikaa televisioiden ja sosiaalisen median äärellä. Avainmedian tuottamia suoria lähetyksiä someen seurataan paljon, ja monet etsijät löytävät ohjelmiemme kautta pelastuksen Herrassamme. Sähköinen media avaa meille nyt uskomattoman upeat mahdollisuudet tavoittaa lähimmäisemme ja julistaa miljoonille toivon sanomaa. Kun koronavirus on sulkenut monia ovia, se on samalla avannut ihmisten sydämet vastaanottamaan Jumalan kutsun. Kriisit kuuluvat osana elämään ja ne voivat saada meidät joko taantumaan tai ottamaan askeleita eteenpäin. Nyt on oikea hetki etenemiselle, sillä elämä jatkuu koronakriisin keskellä ja sen jälkeenkin. Jumalan avulla paras on vielä edessämme!

”…mutta minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palaavat pahoilta teiltänsä, niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi.” 2 Aik. 7:14.