fbpx

29.1.2020

Lähetystyön aitiopaikalla

Marko Selkomaa

Tämän vuoden alkuviikot ovat olleet minulle uuden oppimisen aikaa.

Sain aloittaa Avainmedia Lähetysjärjestön työyhteydessä tammikuun alussa.

Minulla on päällimmäisenä syvä kiitollisuus, suuri motivaatiotaso ja olo, että saan elää ja työskennellä elämäntarkoitukseni ja kutsumukseni ytimessä.

Olin pitämässä lähetystilaisuuksia toiminnanjohtajamme Niilo Närhin kanssa, ja Niilo kertoi eri puolilla maailmaa tapahtuneista elämänmuutoksista, joita evankeliumi oli saanut aikaan. Kuuntelin tippa linssissä.

Muistin, kuinka vuonna 1991, kaksikymmentäyhdeksän vuotta sitten, sain aloittaa kokopäiväisesti evankeliumin työssä. Olin tullut uskoon kolmetoistavuotiaana. Suurin haluni ja harrastukseni siitä lähtien oli kertoa Jeesuksesta toisille. Koin, että peruskutsumukseni oli olla saarnaaja ja lähetyssaarnaaja jonain päivänä.

Niilon puhuessa muistelin, kuinka elokuussa 1991 sain ensimmäisen palkkani koulutyöntekijänä. Palkka oli nykymittapuulla hyvin vaatimaton ja arviolta noin kymmenesosa nykysuomalaisen keskipalkasta. Katselin tiliotetta. Syvän kiitollisuuden vallassa ja liikuttuneena ajattelin: ”Kuinka Jumala voi olla näin hyvä! Minähän saarnaisin evankeliumia joka tapauksessa… ja nyt mulle vielä maksetaankin tästä!”

Olen kokenut nyt tuon saman etuoikeuden ja tuoreuden tunteen. Henkeä haukkoen katselen sivusta, kuinka evankeliumi menee Avainmedian työn kautta eteenpäin eri puolilla maailmaa… ja minä saan olla mukana siinä.

Avainmedia on mukana muun muassa Venäjän kansat Jeesukselle -työn tukemisessa. Parasta aikaakin noin 50 evankelioimisryhmää kiertää Venäjällä. Viime vuosien aikana on tavoitettu 11 miljoonaa ihmistä. Yli kolme miljoonaa venäläistä on rukoillut pelastusrukouksen ja noin 2000 uutta rukousryhmää tai uutta seurakuntaa on istutettu. Avainmedian kautta me suomalaiset varustamme noita evankelioimisryhmiä Raamatuilla, Uusilla testamenteilla ja Johanneksen evankeliumeilla.

Jumalan sana ei tyhjänä palaja. Svetlana on yksi tuon työn hedelmistä. Klikkaa www.svetlana.fi, katso liikuttava video ja auta meitä saattamaan evankeliumi tuhansille Svetlanan kaltaisille tänäkin vuonna.