fbpx

27.5.2020

Lepo Jumalassa

Joyce Meyer

On surullista, että monet kristityt elävät turhien taakkojen alla yrittäen rimaa hipoen selvitä jokaisesta päivästään, ja Hänen lupaamansa yltäkylläinen elämä jää kokematta.

 

Omin voimin yrittäminen ja Jumalan jättäminen asioidensa ulkopuolelle vain turhauttaa. Meitä kutsutaan lepoon: ”joka on päässyt Hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan… Pyrkikäämme siis pääsemään siihen lepoon…” (Hebr. 4:10–11).

Jumalan lepo ei ole lepoa työstä vaan lepoa työssä. Se on yhteistyötä Jumalan kanssa, jotta voi toteuttaa Hänen suunnitelmiaan jättämällä Jumalalle sen, mihin ei itse pysty, ja luottamalla, että Hän kyllä hoitaa asian. Kun todella uskon ja luotan Jumalaan, minulla on täysi lepo Hänessä. Uskossa eläminen ei ole vain taisteluelämää, se on myös lepoa. Tähän lepoon uskova voi astua kaikilla elämänsä alueilla.
Olen huomannut, että stressi elämässäni johtuu suurimmaksi osaksi asenteestani ja tavastani suhtautua olosuhteisiin. Elämäni käännekohta tapahtui, kun ymmärsin, että maailma tuskin tulee muuttumaan, mutta minä voin oppia käsittelemään haastavia tilanteita.

Uskovina olemme Jumalan yhteistyökumppaneita. Jumalalla on osansa kaikessa, mihin Hän johdattaa, ja meillä on oma osamme. Yrittäessämme itse tehdä Jumalalle kuuluvaa osuutta stressaannumme, huolestumme, pelkäämme, ahdistumme ja turhaudumme eikä meillä ole rauhaa ja iloa elämässä. Toimimme yleensä näin, koska luulemme Jumalan tarvitsevan apuamme. Jankkaamme ongelmiamme ja pyöritämme niitä mielessämme yrittäen keksiä ratkaisua. Se on kuin sanoisi Jumalalle: ”Herra, luulen, että tarvitset apuani, koska en ole ihan varma, että Sinä voit hoitaa tämän tilanteen.”

Turha huolehtiminen on hyödytöntä! Se on kuin keinutuolissa istumista ja keinumista koko päivän etenemättä minnekään. Jumalaan luottaminen tarkoittaa, että lakkaamme huolehtimasta ja järkeilemästä, luovumme levottomuudesta ja astumme Jumalan lepoon lapsenkaltaisen uskon kautta. Elämme armosta uskon kautta.

Ef. 2:8–9 on hieno raamatunpaikka. Olemme pelastuneet Jumalan armosta, mutta meidän tulisi myös elää armossa. Aivan kuten saamme pelastuksen armosta uskon kautta, samoin elämme Jumalan kanssa ja toteutamme Hänen suunnitelmaan. Tämä on mahdollista Jeesuksen täydellisen uhrin kautta, kun Hän antoi elämänsä, otti pois syyllisyytemme ja tuomion sekä maksoi syntivelkamme. Henkilökohtaisen Jumala-suhteen kautta pääsemme Jumalan armoon ja voimme toteuttaa kaiken, mihin Hän johtaa.

On ihmeellistä tietää, että Jumala on aina kanssamme ja Hän antaa armoaan kaikkeen, mihin tarvitsemme. Luota Jumalan ehdottomaan rakkauteen. Tee, mitä pystyt, ja anna Jumalalle kaikki muu. Kun huomaat turhautuvasi tai musertuvasi kuormien alle, muista pysähtyä, ankkuroi huomiosi Häneen ja astu Hänen lepoonsa jälleen kerran.

Joyce Meyer
Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life
Kaikki oikeudet pidätetään.