fbpx

16.9.2018

Loista Jumalan rakkauden valoa

Joyce Meyer

Muutama vuosi sitten koin itseni lopen uupuneeksi. Olin väsynyt ihan kaikkeen, uupunut tekemään samoja asioita koko ajan. Into toteuttaa Jumalan kutsua oli tiessään. Rukoilin Jumalaa antamaan sen takaisin. En halunnut antaa periksi ja lakata toteuttamasta sitä, mitä Jumala haluaa minun tekevän maailmassa. Oli noustava väsymyksen suosta ja vastustettava kiusausta antaa periksi väsymiselle ja apaattisuudelle.

 

Englanninkielinen AMP-käännös kehottaa: ”Nouse masentuneisuudesta ja lamaannuksesta, joihin olosuhteet ovat sinut ajaneet, nouse uuteen elämään!” (Jes. 60:1–2). Olin kuin maassa makaava ja minun oli noustava ylös ja sytyttävä uudelleen halulle olla valmiina Jumalan käyttöä varten loistamaan Hänen valoaan tässä pimeässä maailmanajassa. Meillä ei ole varaa menettää aikaa odottamalla olosuhteittemme muuttumista tai että joku tekee meistä onnellisia.

Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän ymmärrän, kuinka tärkeää on elää Jumalalle joka hetki, koska aikaa ei ole hukattavana. Ennen kuin aloin ottaa Jumala-suhteen tosissani, tuhlasin aikaa hermoiluun, kun kaikki ei tapahtunut toivomallani tavalla. Päähuomioni oli saada mitä halusin, niin etten ajatellut, kuinka Jumala voisi käyttää minua muuttamaan maailmaa. Se oli surkeaa elämää. Tajusin, että avain tyytyväiseen ja onnelliseen elämään on auttaa muita ja vaeltaa rakkaudessa Jumalan kirkastamiseksi.

Kristukseen uskovina meissä on Pyhän Hengen voima ja kykenemme nousemaan lamaannuksesta. Nämä kaksi tapaa ovat auttaneet minua. Matt. 5:16 sanoo: ”Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne.” Ensimmäiseksi voi tehdä hyviä tekoja. Periaatteessa tämä tarkoittaa, että auttaa muita tai vain on hyvä ja ystävällinen jollekin. Jos katselet ympärillesi, ei vie kauaa huomata, kuinka voit tehdä jonkun elämän paremmaksi. Se voi olla jotain yksinkertaista. Ehkä voit lähettää rohkaisevan viestin ystävällesi, joka käy vaikeita asioita läpi tai leikata naapurin nurmikon tai vahtia jonkun lapsia. Mahdollisuuksien lista on loputon.

Toinen tapa on elää moitteettomasti lain silmissä ja moraalin suhteen. Tämä ei ole enää yleistä nykymaailmassa, mutta Jumalan lapsen tulisi elää erinomaisesti ja kiitettävästi kaikessa. En tarkoita, että pitäisi olla täydellinen vaan tehdä parhaimpansa. Pyri tekemään kaikki oikein Jumalan silmissä silloinkin, kun kukaan ei ole katsomassa. Älä käytä työaikaasi omien asioiden hoitoon tietokoneella ja kun pomo tulee, olet olevinasi täydessä työn touhussa. Johtajasi ei seuraa sinua minuutti minuutilta, mutta Jumala seuraa. On tärkeää miellyttää Jumalaa kaikessa mitä tekee huolimatta siitä, seuraako joku vai ei. Jumala on aina kanssamme ja Hän näkee kaiken mitä teemme.

Oletko uupunut, haluton ja onko sinun vaikeaa loistaa Jumalan rakkauden valoa? Oletko väsynyt tuhlaamaan aikaa, kun lannistuneena Jumala-suhteesi ei kehity tai parantamista vaativat asiat eivät muutu? Nouse Jesajan kehotuksen mukaisesti ja päätä, ettet suostu elämään niin, vaikka kävisit mitä tahansa läpi tai muut ovat loukanneet sinua tai olisit jo pitkään taistellut jossakin asiassa.

Lopeta odottamasta, että Jumala tekee jotakin, sillä Kristuksessa sinulla on kaikki, mitä tarvitset muuttaaksesi merkittävästikin ympäristöä, jossa elät. Elämällä on suurempi tarkoitus kuin vain saada kaikkea mitä haluaa tai pysytellä turhautuneessa ja hedelmättömässä olotilassa. ”Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee ja Herran kunnia koittaa sinun ylläsi.”

Joyce Meyer
Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life
Kaikki oikeudet pidätetään.