fbpx

8.2.2019

”Luovuus mukaan evankeliointiin”

Ryan Adams

Kaliforniasta kotoisin oleva Ryan Adams on perustanut yhdessä veljensä kanssa URevolution-järjestön, jonka tavoitteena on rohkaista ja kouluttaa seurakuntia käyttämään kaikkia luovuuden osa-alueita saavuttaakseen ihmisiä evankeliumin sanomalla.

”Sytytetään valot”

– Väsyin seuraamaan sivusta, miten maailma saavuttaa sukupolvemme erittäin luovilla keinoilla, kertoo Ryan.

– Seurakunnat ovat usein liian kapeakatseisia evankelioinnin tapojen suhteen. En halua, että totumme pimeyteen. Haluan, että sytytämme valot ja käytämme Pyhän Hengen antamaa luovuutta parhaalla mahdollisella tavalla.

Ryan kertoo olevansa innoissaan tulevasta Tellus-konferenssista.

– Jokaisessa uskovassa on oman aikansa ja sukupolven muutoksen potentiaali. Kuten apostoli Paavali sanoi: Meille on annettu hengellisiä lahjoja muuttaaksemme maailman.

Seurakuntia Brasiliaan

Varhaisesta nuoruudestaan asti evankeliumin työn kutsua kantanut Ryan Adams opiskeli raamattukoulussa Oklahomassa. Valmistumisensa aikoihin monet kehottivat häntä hakemaan nuorisopastorin paikkaa, joita olikin useita tarjolla. Ryan kuitenkin koki, että ne eivät olleet häntä varten ja että hänen tulisi rukoilla löytääkseen kutsumuksensa. Niinpä hän rukoilikin asian puolesta päivittäin kahden vuoden ajan.

Rukoillessaan hän katseli usein raamattukoululla olevia eri maiden lippuja. Yhden lipun kohdalla hän tapasi viipyä pidempään ja koki liikuttuvansa, tietämättä kuitenkaan siinä vaiheessa, minkä maan lipusta oli kysymys.

Erään kerran hän tapasi kampuksella tytön, jonka nähdessään hän koki, että tuossa on hänen tuleva vaimonsa. Selvisi, että tyttö oli kotoisin Brasiliasta, samasta maasta, jonka lipun kohdalla Ryan oli usein viipynyt pidempään rukouksessa.

Lopulta tuli aika, jolloin Ryan ja Jessica Adams myivät kaiken, mitä heillä oli, ja muuttivat Brasiliaan. Ryan on istuttanut kahdeksan seurakuntaa eri puolille Brasiliaa. URevolution-työn lisäksi hän mentoroi tällä hetkellä viittä seurakuntaa, jotka ovat yhteydessä hänen kotiseurakuntaansa Belo Horizontessa.

Välittäminen pysäyttää

URevolution-järjestö tuo seurakuntiin workshop-muotoisia tapahtumia, joissa tarjotaan koulutusta esimerkiksi median, mainonnan, designin, musiikin tai minkä tahansa muun luovan työn osa-alueen tiimoilta. Tavoitteena on auttaa uskovia ottamaan oman lahjansa ja vahvuutensa käyttöön ihmisten saavuttamiseksi.

– Jos voimme pysäyttää ihmiset taiteen ja luovuuden keinoin, annamme heille mahdollisuuden nähdä valon. Taide pysäyttää ihmiset ja sysää heidät ajattelemaan elämää ja asioita, joita he eivät yleensä ajattele.

– Haluamme tuoda ihmissuhteet ja kontaktit takaisin mukaan evankeliointiin.

Jos tavoitamme ihmisiä rakkaudella ja ymmärrettävällä tavalla, seurakunnat kasvavat. Ihmisiä ei kiinnosta se, kuinka hyvin tunnemme Raamatun vaan se, miten paljon välitämme heistä henkilökohtaisesti, Ryan Adams kuvailee missiotaan.

Kai Loikkanen

Tellus2019-lähetyskonferenssin ohjelma: www,telluskonferenssi.fi

Haluatko auttaa työtämme?