fbpx

25.6.2019

Markus Särkkä – Voin olla sellainen kuin olen

– Tajusin, että voin olla sellainen kuin olen, mun ei tarvitse esittää mitään, voin riisua kaikki naamarini, kertoo ratkaisunhetkistään Keski-Suomesta kotoisin oleva, nykyisin Seinäjoella nuorisopastorina toimiva Markus Särkkä.

– Isäni on ollut vuosikymmeniä vankilatyöntekijä ja äiti on ollut uskossa lapsesta lähtien, joten sain hyvät lähtökohdat elämälle, kuvailee Markus lapsuuttaan.

– Vanhempani ohjasivat minut erilaisiin kerhoihin ja pyhäkouluun, ja sain pienestä pitäen kuulla Jeesuksesta.

Vaikka Markus sai jo lapsena oppia raamatunkertomukset ja kuka Jeesus on, alkoi hän nuorena luisua toiseen suuntaan.
– Pienet valkoiset valheet menivät yhä pidemmälle, rööki alkoi maistua, päihteet ja pienet rikokset tulivat elämään. Jossain vaiheessa elin räikeästi kahta tietä. Kävin seurakunnassa, koska halusin pitää kiinni siitä, mistä olin pienenä kuullut.

– Tein neljävuotiaana ekan kerran ratkaisun seurata Jeesusta. Elämäni meni kuitenkin lopulta siihen pisteeseen, että kahden tien kulkeminen kävi raskaaksi. Eräänä päivänä yksi mun kaveri tuli luokseni ja sanoi: ”Markus, lopeta tuo pelleily.”

– Hän ei sanonut sitä vihaisesti tai tuomitsevasti vaan hän halusi, että teen päätöksen elämästäni. – Mietin mielessäni, että mulla on kaksi vaihtoehtoa: Jatkaisin baareissa käymistä ja sitä elämää, mikä pikkuhiljaa yritti tuhota minut, tai sitten lähtisin seuraamaan Jeesusta täysillä. Mietin, etten haluaisi luopua siitä hyvästä mitä maailma antoi, mutta päätin silti lähteä seuraamaan Jeesusta. Ja se päätös oli hyvä: Sain huomata, että se kaikki mitä luulin maailman antavan, olikin valhetta ja yritti vain tappaa ja tuhota minut.

– Siitä alkoi prosessi. Alkoholi ja tupakka eivät jääneet hetkessä, vaan jouduin taistelemaan niiden kanssa. Kaikkien taistelujen keskellä Jeesus oli mun kanssa ja mun vierellä, hyvissä ja huonoissa hetkissä.

– Aloin pikkuhiljaa eheytyä sisäisistä haavoista, joita olin saanut tekemieni virheiden ja pikku rikosten takia. Sain käydä niitä läpi Jeesuksen kanssa pikkuhiljaa. Löysin paikkani seurakunnasta. Pari vuotta sitten sain mennä naimisiin maailman kauneimman ja ihanimman naisen kanssa. Uskon, että senkin asian Jeesus minulle antoi.

– Jumala on pitänyt minusta tosi hyvää huolta sen jälkeen, kun päätin antaa kaikkeni Jumalalle, sanoo Markus ja siteeraa Raamatusta Johanneksen evankeliumia 3:16–17.

– Nautin joka päivästä nuorisotyöntekijänä Seinäjoella. Kaiken sen keskellä, kun uudistuin uskossa, tajusin, että voin olla sellainen kuin olen, mun ei tarvitse esittää mitään, voin riisua kaikki naamarini. Sanon myös sinulle: sun ei tarvitse esittää mitään, kelpaat juuri sellaisena kuin olet, Jumala rakastaa sua mielettömästi.

Tämä ja monta muuta henkilökohtaista todistusta löytyvät videoina osoitteessa www.tuleuskoon.fi

Haluatko auttaa työtämme?