fbpx

22.3.2018

Meneillään massiivinen muslimien hengellisen etsinnän aikakausi

Vuonna 2017 arabiankielinen Al Hayat -kanava sai ennätykselliset 70 miljoonaa katsojareaktiota ja kommentointia, joista suurin osa tuli sosiaalisen median kautta.

Kanavan suosiota kuvaa, että ohjelmilla oli yli 140 miljoona katselukertaa YouTube-kanavilla yhdessä toisen kansainvälisen tv-tuottajan kanssa.

Osviittaa uuteen

– Sellainenkin palaute on tärkeää, joissa ei pyydetä Raamattua tai mitään yhteydenottoa vaan lyhyesti kommentoidaan ohjelmaa. Koska kommentteja saadaan niin valtavat määrät, antavat ne hyvää osviittaa uusiin ohjelmiin ja tv-sarjoihin, mitkä aiheet kiinnostavat ja mitä opetusta arabi- ja muslimimaailma kaipaa, toteaa Avainmedian arabiosaston johtaja Aaron.

Suurista luvuista puhuttaessa on hyvä pitää mielessä, että jokainen palaute edustaa etsijää, jota ohjelman sanoma on koskettanut ja hän on kuullut hengellisistä asioista.

– Emme koskaan saa täällä tietää sitä lopullista määrää, kuinka moni on tullut uskoon ohjelmien kautta, mutta ei turvallisuussyistä tai muutoin halua lähettää siitä meille viestiä.

Ex-muslimit todistavat

– Olemme rukoilleet pitkään, että uskoon tulleet muslimit alkaisivat enenevässä määrin ottaa vastuita ja vastata lähetyskäskyyn kertomalla omilleen evankeliumin sanoman, koska heitä kuunnellaan, kertoo arabiosaston johtaja Aaron.

– Nyt on se aika, että ex-muslimit astuvat kameran eteen ja kertovat avoimesti uskostaan Jeesukseen. Aaron kertoo yhtenä pienenä esimerkkinä äskettäin pidetystä sosiaalisen median kurssista marokkolaisten seurakuntien työntekijöille:

– Ensinnäkin niistä 27 kurssilaisesta 24 oli tullut uskoon Al Hayatin ohjelmien kautta, iloitsee Aaron ja jatkaa:

– Kurssin alussa yhdeksän nuorta marokkolaista oli valmiina todistamaan uskoon tulostaan sosiaaliseen mediaan ladattavissa ohjelmissa. Kun kurssilaisten kanssa käytiin läpi lähetyskäsky ja he kuulivat media- ja sometyön tehokkuudesta muslimimaissa, 21 ilmoittautui ohjelmiin ja halusi lähteä mukaan jatkuvaan evankeliointi- ja opetustyöhön somessa.

Kaikki kiinnostaa

Aaron ihmettelee erityisesti erästä seikkaa, joka muslimien nykyisen hengellisen janon lisäksi osaltaan selittää suuria palautemääriä.

– Arabimaiden uskovilta ja työntekijöiltä saatu palaute kertoo, että Al Hayat -kanavalla ei ole vain yhtä tai kahta suosittua tv-sarjaa vaan koko ohjelmatarjonta koetaan kiinnostavaksi. Tämän eteen onkin tehty ja jatkuvasti tehdään paljon työtä. Monet katsojat kertovat palautteissa keskittyvänsä kristillisistä arabikanavista Al Hayatin opetuksen seuraamiseen ”koska sen ohjelmista jää aina jotain käteen ohjelman loppumisen jälkeenkin” kuten eräs pohjoisafrikkalainen mainitsi palautteessaan.

– Jumalalle kaikesta kiitollisina voimme tänä vuonna iloita Al Hayatin 15. toimintavuodesta.

Hengellistä sodankäyntiä

– Tänä vuonna edessämme on monia haasteita, joista suurin on kristinuskosta kiinnostuneiden ja uskoon tulleiden jälkihoito ja -seuranta, sanoo Aaron.

– Palkattuja tai vapaaehtoisia jälkihoitotyöntekijöitä on yli sata, mutta paljon enemmän tarvittaisiin. Noin 10 prosenttia palautemäärästä vaatii kysymyksiin vastaamista, johdattamista kasteelle ja seurakuntaan. Monesta Al Hayatin kautta uskoon tulleesta on tullut evankelista ja työn jatkaja omassa kotimaassaan.

– Sielunvihollinen vihaa työtä, jota teemme. Vuonna 2018 panostamme rukoukseen ja hengelliseen sodankäyntiin. Al Hayatin tiimi rekrytoi ja mobilisoi Euroopassa ja eri puolilla maailmaa esirukoilijaryhmiä, jolloin toiminnassa on ympärivuorokautiset rukousvartiot.

 Palautteita

Emad Jordaniasta: – Al Hayat -kanava julistaa evankeliumia arabimaissa tavalla, joka laajentaa Jumalan valtakuntaa maissamme. Sen Jumalan Sanaan perustuvilla opetuksilla on tärkeä merkitys meille ja ohjelmia löytyy eri-ikäisille.

Ahmad Marokosta otti meihin yhteyttä useamman kerran. Hän oli hyvin tuohtunut siitä, mitä kuuli ohjelmiemme kautta. Hän oli toistuvasti Raamattua ja ohjelmia vastaan. Jumala kuitenkin antoi jälkihoitotyöntekijälle viisautta ja malttia hänen kanssaan. Kerran työntekijä kysyi, voisiko hän lukea Ahmadille Raamattua. Hän luki Ahmadille Johanneksen evankeliumia ja Ahmad antoi myös luvan rukoilla hänen puolestaan.

– Kun jälkihoitotyöntekijä rukoili puolestani, tunsin jotain, mitä en koskaan aiemmin ole tuntenut ja sisimpäni täytti ilo ja rauha. Ahmad antoi elämänsä Jeesukselle ja hänet pyritään ohjaamaan lähimpään uskovien ryhmään.

Haluatko auttaa työtämme?