fbpx

18.12.2018

Messiaaninen seurakunta kukoistaa vainon keskellä

Beit Hallel järjestää säännöllisesti kastetilaisuuksia Jordanilla.

– Puhumme lempeästi. Rakastamme. Kun seurakuntaamme tulee ihmisiä, pidämme heistä huolta ja autamme.
Näin kuvailee pastori Israel Pochtar luotsaamansa messiaanisten juutalaisten seurakunnan Beit Hallelin toiminnan ydintä.

Kolme vuotta tukea
Israelilainen Beit Hallelin seurakunta Ashdodin kaupungissa on ollut Avainmedian esirukouskohde tasan kolme vuotta. Kun toiminnanjohtaja Niilo Närhi vieraili ensimmäisen kerran Beit Hallelissa, sai hän kuulla, että seurakunta ottaa avosylin vastaan entisen Neuvostoliiton alueen maista tulevia juutalaisia ja johdattaa heidät tuntemaan Jeesuksen.
Samaan aikaan ortodoksijuutalaiset aiheuttivat paljon hankaluuksia seurakunnalle.
Jälkihoidolle oli kipeä tarve ja Närhi lupasi maksaa uuden työntekijän palkan. Kiitos Avainmedian uskollisten tukijoiden, varoja on riittänyt ja työntekijöitä on yhden kokopäiväisen työntekijän lisäksi kaksi puolipäiväistä. Uusia uskovia on juurtunut seurakuntaan.
– Niilon tapaaminen silloin kolme vuotta sitten oli vastaus rukouksiimme. Yleensä halutaan panostaa tavoittavaan työhön. Harvat ovat ymmärtäneet, että sitten vasta työ alkaa, sanoo Pochtar ja viittaa seurakunnan järjestämiin retkiin Uuden testamentin pyhille paikoille, suurkokouksiin ja muihin tilaisuuksiin, joissa kerätään kiinnostuneiden ihmisten yhteystietoja.
– Usein uskoon tulo on hidas prosessi. Jälkihoitotyöntekijät tapaavatkin satoja ihmisiä kuukaudessa ja muun muassa kutsuvat Alfa-kursseille.
Seurakunta kasvaa voimakkaasti ja se on perustanut viisi uutta seurakuntaa eri paikkakunnille.

Näyttäkää rakkautenne
Israel Pochtar vieraili syyskuussa Suomessa ensimmäistä kertaa. Hän antoi viisaan, sydämellisen ja kiireettömän vaikutelman.
– Israelilaiset luulevat median uutisten perusteella, että kaikki vihaavat heitä. Kun seurakunnassamme käy vieras, kuten esimerkiksi Niilo, pyydän häntä kertomaan kokouksessa kaikille, miksi hän rakastaa Israelia. Kristittyjen rakkaus koskettaa heitä.
– Suosittelen, että kun käytte Israelissa turistimatkoilla, näyttäkää rakkautenne: hymyilkää ja osoittakaa, että pidätte meistä. Kun israelilaiset sitten kysyvät miksi olette niin ystävällisiä, tarjoutuu luonteva tilaisuus kertoa Jeesuksesta. Esimerkiksi äsken Israelissa kävi kreikkalainen ryhmä soittamassa heprealaisia lauluja. Ihmiset olivat kosketettuja, että ei-juutalaiset soittivat heidän musiikkiaan. Tämä todella avasi sydämet.

Uusi hyökkäys
Beit Hallelia kohtasi parin rauhallisemman vuoden jälkeen uusi ortodoksijuutalaisten hyökkäys tänä syksynä. Seurakunta oli rakentanut uuden kokoontumistilan, jota oli muun muassa käyty tuhrimassa spraymaalilla. Jo rakennusaikana seurakuntalaiset ja urakoitsijat kohtasivat paljon vaikeuksia.
Nyt, kun rakennus on valmistunut, on Ashdodin kaupunki ilmoittanut, että rakennusta ei saisikaan käyttää seurakuntatyössä. Pochtarilla on apunaan lakimies, joka on paitsi esittänyt asiaankuuluvat toimiluvat myös tehnyt virallisen valituksen syrjinnästä. Lokakuun lopulla käydyt kunnallisvaalit ja uudet päättäjät saattavat ratkaista asian suuntaan tai toiseen. Israel Pochtar pyytää esirukousta, että vaino loppuisi.

Haluatko auttaa työtämme?