fbpx

24.8.2017

Miten voi kuulla Jumalan äänen?

Joyce Meyer

Avain Jumalan äänen kuulemiseen on tottelevaisuus. Ei vain silloin tällöin, vaan tottelemisen on oltava elämäntapa.

On suuri ero sellaisessa uskonvaelluksessa, että rukoilee vain ahdingossa, ja sellaisessa, että seuraa kokosydämisesti Jumalaa kaikilla elämänalueilla ja elämäntavoissa.

Ei ole aina helppoa totella. Etenkin kun Jumala osoittaa, että pitäisi tehdä jotain, mistä ei pidä eikä se tunnu mukavalta. Joskus haluaisimme asioiden sujuvan tietyllä tavalla, joten menemme Herran luo valmiin suunnitelman kanssa ja pyydämme Häntä toteuttamaan sen. Mutta miksi Jumala puhuisi meille, jos emme kuuntele ja tottele Häntä tai valikoimme, missä asioissa haluamme totella. Aina tulisi kysyä Herralta, mitä Hän haluaa. Ainoa tapa tietää Jumalan tahto elämässä on yksinkertainen: rukoile ja tottele. Voi tehdä todella tiukkaa esimerkiksi nöyrtyä ja pyytää anteeksi, jos on loukannut muita. Mitä tahansa Jumala näyttääkin meille, se on aina parhaaksemme. Näissäkin tilanteissa Jumala on varmasti kanssamme, antaa viisautta ja voimaa totella. Kokeile!

Sananlaskujen kirjassa kerrotaan, että jos emme ota huomioon Jumalan viisautta, emme kuule Hänen ääntään jokapäiväisissä tilanteissa ja päätöksissä: ”Silloin te huudatte minua, mutta Minä en vastaa, etsitte Minua, ettekä löydä. Te vihasitte tietoa, ette halunneet totella Herraa, te vähät välititte, kun teitä neuvoin, ette antaneet arvoa ohjeilleni”. (Snl. 1:28–29).

Kun otamme kaikissa asioissa huomioon Raamatun neuvot ja kehotukset sekä myös noudatamme niitä, Jumala lupaa puhua selvästi ja johdattaa meitä kaikessa. Jumala ymmärtää, ettemme ole täydellisiä ja tarvitsemme paljon apua tottelevaisuuden tiellä. ”Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen: – Tässä on tie, kulkekaa sitä.” (Jes. 30:21). Hän tietää, että tarvitsemme Hänen apuaan, joten Hänen Henkensä, Pyhä Henki, asuu meissä ja antaa ohjeita. Hän on meissä ja meidän kanssamme koko ajan johdattaen eteenpäin.

Ala ottaa uskon askeleita tekemällä asioita, jotka Raamattu selvästi ilmoittaa olevan Jumalan tahto. Esimerkiksi 1. Tess. 5:18 sanoo, ”Kiittäkää joka tilanteessa” (Raamattu Kansalle -käännös). Vuoden -92 käännös sanoo: ”Kiittäkää kaikesta.” Kun on vaikeaa, vastusta kiusausta ruveta valittamaan. Se tekee tilanteesi vain pahemmaksi. Kiitä Jumalaa, että Hän on lupaustensa mukaisesti kanssasi, oli elämässäsi millainen sekasorto tahansa. Jälleen rohkaisen, että Jumala on kiinnostunut elämämme joka ikisestä yksityiskohdasta ja haluaa olla mukana niissä kaikissa.

Etsi Jumalaa vilpittömin sydämin ja nöyrry Hänen edessään. Tunnusta, ettet osaa elää kuuliaisena ilman Hänen apuaan. Jumala haluaa aina auttaa. Tässäkin asiassa Hän rientää luoksesi auttamaan, missä tahansa tilanteessa oletkin. Hän vuodattaa armonsa, jotta pystyt Kristuksen kautta tekemään kaiken sen mitä tarvitsee. ”Kaiken minä voin Hänessä, joka minua vahvistaa” (Fil. 4:13).

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.