fbpx

19.3.2018

Muslimimaa evankelioi!

Al Hayat välittää Kairosta joka lauantai klo 19 arabiankielisen jumalanpalveluksen, jota voi katsoa osoitteessa www.alhayat.tv.

Avainmedian arabiankielinen Al Hayat -kanava otti uuden askeleen 13. tammikuuta. Ensimmäistä kertaa kanava välitti evankelioivan tapahtuman suorana lähetyksenä muslimimaasta.

Egypti on muslimivaltainen maa, asukkaista noin 85 % on islaminuskoisia. Uutisissa kuullaan kristillisiä kirkkoja kohtaan tehdyistä terrori-iskuista. Ei ole itsestäänselvyys, että sellaisesta maasta lähetetään kristillisiä ohjelmia.
Viime marraskuussa Avainmedian ja saksalaisten seurakuntien toteuttama suuri Christ4Arabs -tapahtuma synnytti idean: mitäpä jos tapahtuman ylistysryhmän televisioinnit eivät jäisikään tähän, vaan ylistysryhmän kotiseurakunnan jumalanpalvelukset lähetettäisiin Al Hayatilla!
Ylistysryhmän vetäjä on arabimaissa hyvin tunnettu muusikko Maher Fayez, joten katsojia varmasti löytyisi.
Avainmedian arabiosaston johtaja Aaron ryhtyi tapansa mukaan välittömästi tekemään ideasta totta, sopi asiat sekä organisoi puuttuvan kamerakaluston ja kouluttajat Kairoon.

Konekivääri vastassa
Kouluttajiksi lähtivät Avainmedian kehityspäällikkö Mika ja mediatyön koordinaattori Janne Maunumäki.
– Seurakunnan metallisella ovella oli vastassa konekiväärin piippu, Mika kertoo saapumisesta paikan päälle.
Läheiseen seurakuntaan oli viikkoa aiemmin tehty terrori-isku.
– Minua puhutteli, miten innokkaita seurakunnassa oltiin evankelioimaan huolimatta todellisesta uhasta. Tämä on voimakas todistus paikallisille ihmisille ja koko Lähi-idän muslimeille. Ja samoin meille: Jumala voi ja tekee valtavia asioita.
Janne Maunumäki on samaa mieltä.
– Kairolaisen seurakunnan ihmisille oli selvästi tärkeää, että olimme siellä opettamassa, ja tuemme heitä jatkossakin.

Kiitos!
Seurakunnan vapaaehtoiset olivat innokkaita, mutta kameroita he eivät olleet ennen käyttäneet.
– Nyt piti muutamassa päivässä pystyä opettamaan kaikki mahdollinen, mutta se onnistui, kertoo Maunumäki. Hän on kouluttanut ohjelmatuotantoa aiemmin kotimaassa.
– Kaikkea ei voi tietenkään opettaa kerralla, mutta kävimme perusjutut hyvin läpi, ja he oppivat lisää tehdessään.
– Koulutus kantaa pitkään hedelmää, kysehän ei ollut vain yhdestä lähetyksestä. Todennäköisesti menemme kuitenkin vielä jatkokouluttamaan.
Paikallinen tulkki oli tarpeen, sillä koulutettavien englannintaito oli vaihteleva.
90-minuuttinen ensimmäinen lähetys sujui hyvin.
Lähetysten aikana Avainmedia on chat-yhteydessä Kairoon, joten mahdollisiin pulmiin vastataan heti.
Kouluttajakaksikko pyytää muistamaan rukouksin kairolaista seurakuntaa. Seurakunta kokoontuu ja tekee lähetyksiä merkittävän paineen alla.
Al Hayat -kanava etsii jatkuvasti uusia ideoita evankeliumin ilosanoman levittämiseksi muslimimaailmaan.
– Seuraavaksi haluamme aloittaa arabimaan seurakunnasta suorat lähetykset, joissa rukoillaan ihmisten puolesta. Sarjalla on jo nimi valmiina: ”Rukoilemme puolestasi”, suunnittelee Aaron.
– Monet muslimit rukoilevat monta kertaa päivässä, mutta eivät koskaan koe saavansa rukousvastauksia. Meillä kristityillä on elävä Jumala, joka vastaa rukouksiin!

Teksti Satu Rönkkö
Kuvat Mika

Haluatko auttaa työtämme?