fbpx

30.4.2020

Muutoksen aika

Joyce Meyer

Saarnaajan kirjassa todetaan: ”Kaikella on määräaikansa. Jokaisella asialla on aikansa taivaan alla.” (3:1). Tämä on totta myös ihmissuhteissa, työssä ja hengellisessä elämässä.

 

Olen käynyt läpi monta elämänvaihetta ja jokainen niistä on ollut jollakin tapaa palkitseva ja haasteellinenkin kuten vaiheet neljän lapsemme kanssa. Oli aika, kun Daven ja minun piti auttaa heitä kaikessa ja neuvoa päätöksissä. Kun heidän oli aika lähteä lapsuudenkodista omilleen, meidän piti irrottautua heistä, jotta he saattoivat aloittaa oman itsenäisen elämänsä.

Myös avioliitossamme on ollut eri vaiheita. Aikoinaan olimme yhdessä suurimman osan ajasta kehittäessämme nykyistä palvelustyötämme. Nyt 53 avioliittovuoden jälkeen rakastamme edelleen olla yhdessä ja olemme läheisempiä kuin koskaan, mutta nyt voimme antaa toiselle myös enemmän omaa tilaa tehdä sitä, mistä hän pitää. Vuosien aikana minulla on ollut myös monia työpaikkoja erilaisine vastuineen.

Pidän muutoksista, koska minusta elämästä tulee tylsää, jos kaikki on aina yhtä ja samaa. Muutos ei ole aina helppo, etenkin, jos se koskee hengellistä kasvuamme.

On tärkeää osata havaita, milloin on muutoksen aika. Alamme turhautua, jos vain sinnittelemme itsepintaisesti jossakin, missä Jumala on jo käyttänyt meitä tai Hän ei enää tarvitse meitä.

Se, että olen tehnyt jotakin vuosikausia, ei tarkoita, etteikö Jumala antaisi uutta suuntaa elämääni. Viime vuosina minun on ollut pakko tehdä isoja muutoksia elämässäni terveydentilani vuoksi. Olin jatkuvasti väsynyt ja tajusin, että minun on luovuttava joistain asioista, koska ne olivat yksinkertaisesti minulle liikaa. Koin eräänlaisen kriisin, mutta oli muutoksen aika. Oli annettava toisille osa velvollisuuksistani, joista minun ei itse asiassa enää tarvinnut huolehtia. Näin pystyin paremmin keskittymään asioihin, joita Jumala halusi minun hoitavan. Tietysti tuli välillä mieleen, että ”minua ei näköjään enää tarvita”. Oli kuitenkin luovuttava jostain voidakseni olla vapaa tekemään sitä, mihin Jumala seuraavaksi kutsui. Ja se tuntuu hienolta!

Jumala ei ole mistään muusta niin kiinnostunut kuin uskovan sisäisestä ihmisestä, luonteesta, mielenlaadusta ja asenteesta. 1. Samuel 16:7: ”Ihminen ei näe niin kuin Herra näkee: ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra näkee sydämen.” On kiinnitettävä enemmän huomiota sisäiseen elämään. Minkälainen maailma olisikaan, jos jokainen kristitty käyttäisi joka aamu hengelliseen valmistautumiseensa yhtä paljon aikaa kuin suihkutteluun, parran ajamiseen, pukeutumiseen ja hiusten laittoon?

Muistan, kun en vielä viettänyt aamuisin aikaa Jumalan kanssa. Vaikka näytin ihan hyvältä ulkoisesti, olin sisältä ruma, koska sydämeni asenne ei ollut oikea. En kohdellut ihmisiä oikein ja kanssani oli vaikea tulla toimeen.

Vuosien ajan annoin Herran tehdä työtään sydämessäni ja muuttaa ajatusmaailmaani. Vasta sitten Jumala asetti minut paikalle, jossa voin auttaa monia ihmisiä.

Odotusaika tuntui turhauttavalta enkä ymmärtänyt, mitä Jumala oli tekemässä. Katsoessani ajassa taaksepäin olen iloinen, että Jumala laittoi minut odottamaan ennen kuin oli varmaa, että olin valmis Herran antamaan tilaisuuteen opettaa Sanaa ihmisille ympäri maailman. On pelottavaa ajatellakin, kuinka olisin voinut tehdä enemmän vahinkoa kuin auttaa, jos Jumala olisi antanut minulle tämän palvelustyön liian aikaisin.

Onko perheessäsi, ystävyyssuhteissasi, työssäsi tai terveydentilassasi edessä suuri muutos? Vai oletko odotusvaiheessa Jumalan työstäessä elämääsi, jotta Hän voi tehdä vastaisuudessa jotain sinun kauttasi? Muutosvaiheessa haluan rohkaista luottamaan Jumalan aikatauluun. Kaikki yhdessä vaikuttaa parhaaksemme, kun seuraamme Herran johdatusta. Enemmän kuin mitään, pyri läheiseen Jumala-yhteyteen ja Hän ohjaa sinua jokaisen elämänvaiheesi läpi.

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.