fbpx
23.6.2020
Nöyryys tuo iloa ja voimaa elämään
Joyce Meyer
Jeesus sanoo: “Autuaita ovat hengessään köyhät (”nöyrä”, engl. AMPC-käännös), sillä heidän on taivasten valtakunta” (Matt. 5:3).

 

Nöyryys ei ole kovin suosittua nykymaailmassa, mutta Raamatussa on useita kohtia nöyryyden eduista ja hyödyistä. Jaak. 4:6 sanoo: ”Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon”.

Nöyrä elämänasenne on usein ymmärretty väärin ja sitä pidetään heikkoutena. Asia on täysin päinvastoin. Kun olemme nöyriä Jumalan edessä, koemme Hänen armoaan ja voimme kehittyä juuri sellaisiksi kuin Herra meidät suunnitteli. Nöyrä ihminen on onnellinen ihminen. Nöyrä tuntee iloa elämässään ja siinä asemassa, mihin Jumala on hänet kutsunut, eikä piittaa, mitä maailma ajattelee.

Ylpeä ihminen tekisi mieluummin jotain, mistä saa ihailua osakseen ja mitä pidetään tärkeänä. Se, mitä teemme, ei kuitenkaan tee meistä tärkeitä. Olemme tärkeitä, koska Jumala on luonut meidät, rakastaa ja arvostaa meitä. Kun vastaanotamme Hänen rakkauttaan ja löydämme todellisen arvomme Hänessä, voimme nauttia elämän tarkoituksesta ja olla aidosti tyytyväisiä ihmisiä.

Monet ovat onnettomia ja vertaavat aina itseään muihin, jotka ovat heidän mielestään fiksumpia, kauniimpia ja menestyvämpiä. Hengessä köyhällä on kyky olla onnellinen sellaisena kuin on. Mieheni Dave on tästä hyvä esimerkki. Vuosia sitten Herra kehotti häntä jättämään hyvän työpaikkansa tekniikan alalla ja auttamaan Joyce Meyer -järjestön perustamisessa. Jumala puhui hänelle: – Jos teet niin kuin pyydän ja tuet Joycea toteuttamaan hänen Minulta saamaansa kutsua, tulet kokemaan todellista rauhaa ja tyytyväisyyttä.

Davesta on tullut äärimmäisen tärkeä osa järjestöämme. Olemme tiimi ja hän valvoo järjestön talousasioita. Davesta voi sanoa, että hän on nöyrä mies. Hän on vakaa ja tietää, että Jumala hyväksyy hänet. Davelle sopii hyvin, että hänen vaimonsa on etualalla. Mielestäni Dave on yksi onnellisimmista tuntemistani ihmisistä. Hän tietää, mihin Jumala on hänet kutsunut, ja tekee sen iloiten.

Mainitsen muutamia nöyrän ihmisen tunnuspiirteitä:

  • Nöyrä osaa pyytää apua eikä vaadi, että kaikki tehdään hänen toivomallaan tavalla.
  • Nöyrä on nopea antamaan anteeksi eikä loukkaannu helposti.
  • Nöyrä on kärsivällinen eikä turhaudu muiden heikkouksista.
  • Nöyrä on rauhantekijä. Rauhallisena pysymisessä tarvitaan nöyrää asennetta.
  • Nöyrä ihminen tietää milloin vaieta. Nöyrälle sopii, että muut ovat pääosassa eikä hänellä ole aina tarvetta tuoda esille mielipidettään joka tilanteessa.
  • Nöyrä näkee omat heikkoutensa ja on valmis myöntämään ne.
  • Nöyrä palvelee mielellään muita eikä tee niin tehdäkseen vaikutuksen ihmisiin vaan Jumalaan tietäen, että Herra palkitsee.
  • Nöyrä on kiitollinen ihminen. Kiitollinen asenne tuo iloa ja voimaa elämään.
  • Nöyrällä on herkkä omatunto ja hän tekee tarvittaessa nopeasti parannusta.

”Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallaan korottaisi teidät” (1. Piet. 5:6). Jeesus sanoi, ettemme voi tehdä mitään ilman Häntä. Tarvitsemme Hänen armoaan joka tilanteessa. Armon varassa voimme elää nöyrinä ja todella nauttia elämästä Kristuksessa.

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.