fbpx

1.12.2017

Orjuudesta vapaaksi

Joyce Meyer

Jokainen haluaa tuntea olevansa rakastettu. Jumala haluaa meidän tietävän, kuinka rakkaita olemme Hänelle ja että Hänen rakkautensa vastaanottamiseen ei kuulu mitään ehtoja.

Vastaanottaessamme Jumalan rakkauden meistä voi kasvaa vakaita, kypsiä, parannettuja, kokonaisia ja elämää sykkiviä yksilöitä, jotka voivat nauttia Jumalan meitä varten suunnittelemasta hienosta elämästä jopa vaikeuksien kohdatessa.

Kun ihmiset eivät saa osakseen ehdotonta rakkautta, tunne-elämä vaurioituu ja elämässä yritetään selvitä eteenpäin päivä kerrallaan kaikessa rikkinäisyydessään. Usein seurauksena voi olla addiktoitunut käyttäytyminen ja vahingollinen riippuvuus jostakin.

Ihminen voi tulla riippuvaiseksi melkein mistä tahansa: alkoholista, tupakasta, huumeista, ruoasta, pornosta, tavaroiden hamstrauksesta, uhkapelistä, liikunnasta tai vääristä syömistavoista. On myös käyttäytymisriippuvuuksia kuten ylihuolehtiminen, jahkailu, epävarmuus tai tarve olla aina kaikkien hyväksymä. Kun on koukussa johonkin, ihminen yrittää tuntea itsensä hyväksi tai tarrautuu johonkin, mikä saa tuntemaan itsensä jonkin arvoiseksi. Riippuvuus on aina orjuuttavaa ja johtaa vahinkoa aiheuttavaan käyttäytymiseen.

Avain todelliseen vapauteen on ymmärtää, mitä olemme Kristuksessa. Olemme arvokkaita siksi, että Jeesus kuoli puolestamme. Ef. 2:4–5 sanoo: ”Jumala, joka on laupeudessaan rikas, on rakastanut meitä ja suuressa rakkaudessaan tehnyt meidät.. eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa”. Olet arvokas, koska Jumala rakastaa sinua. Hän rakastaa sinua, koska se on Hänen halunsa ja luonteensa – ei sen takia, mitä olet tehnyt tai voisit tehdä Hänen rakkautensa ansaitsemiseksi.

Jos uskovana taistelet päästäksesi eroon jostain riippuvuudesta tai pahasta tavasta, minulla on hyviä uutisia: onnistut siinä Jumalan avulla. Ensiaskel tähän on uskoa Jumalan Sanaan enemmän kuin omiin tunteisiin. Kristukseen uskovana olet ”uusi luomus ja vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!”

Kun vastaanotit Kristuksen Pelastajanasi, Jumalan siemen kylvettiin sisimpääsi (1. Joh. 3:9). Siemenen kasvuun tarvitaan Jumalan Sanalla kastelua ja näin Pyhän Hengen hedelmiä alkaa kehittyä: rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, lempeyttä ja itsehillintää. Lue Gal. 5:22–23. Itsehillintä on Jumalan antama kyky kontrolloida itseämme. Voimme kurittaa itseämme toimimaan oikein, vaikka ei siltä tuntuisi tai haluttaisi. Lopeta tekosyiden esittäminen: ”Tälle tavalle en voi mitään, minä nyt vain olen tällainen.” Uudestisyntyneinä ja Jumalan Hengen asuessa meissä voimme sanoa: ”Kaiken minä voin Hänessä, joka minua vahvistaa.”

Itsehillintä voi olla vaikeaa. Yrittäessäni päästä tupakasta irti se vaati monta yritystä. Mutta opin, että jos haluaa tehdä sitä mikä on oikein ja luottaa Jumalaan, Hänen armonsa ikään kuin aktivoituu elämässämme ja pystymme pääsemään eroon meitä orjuuttavista asioista. Ei tule heti antaa periksi. Jos haluamme kokea Jumalan Sanassaan antaman lupauksen vapaudesta, on varattava aikaa Sanan tutkimiseen ja ajan viettämiseen Jumalan kanssa.

Monet yritykset epäonnistuvat sen takia, että yritämme omin voimin suoriutua kaikesta ja unohdamme Jumalan osuuden. Lopeta omassa voimassa yrittäminen ja luota Jumalaan kaikessa.

Älä yritä mitään ilman rukousta, joka voi kuulua näinkin: ”Herra, en pysty tähän ilman Sinua. Auta minua. Tarvitsen apuasi.”

Muista, ettei mikään ole niin arvokasta elämässä kuin henkilökohtainen Jumala-suhde ja Hänen kanssaan ajan viettäminen. Ei tarvitse kuluttaa elämäänsä jonkin pahan tavan kahlitsemana. Kun asettaa Hänet kaikessa ykköseksi, alkaa huomata, että Jumalan Sanan voima on suurempi kuin orjuuttavat riippuvuudet.

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.