fbpx

15.12.2018

Arabi- ja muslimityössä positiivinen haaste

Palautteisiin vastaaminen on ruuhkautunut.

Arabi- ja muslimityössä on vuodelle 2018 monta haastetta, mutta yksi on ylitse kaiken: Vilpittömästi uskonasioista kiinnostuneita ja uskoontulleita muslimeja on nyt niin paljon, että yhteyden ottaminen kaikkiin viestin lähettäneisiin vie pitkään tai kaikkia palautteita ei pystytä hoitamaan nykyvoimin.

Muslimeja tulee uskoon ympäri maailmaa ja Avainmedia saa palautteita yli 180 maasta. Al Hayat -kanavan jälkihoitotyöntekijät ja sielunhoitajat vastaavat puheluihin ja sähköposteihin. Suurin osa palautteesta tulee sosiaalisen median kautta.
Kokopäiväisesti palkattuja työntekijöitä on 30 ja osa-aikaisia 50, mutta tämä on liian vähän. Ilman vapaaehtoisten ja eri puolilla maailmaa asuvien arabiseurakuntalaisten apua tilanne olisi jo kestämätön. Yhteydenpitoaika kontaktin kanssa vaihtelee yhdestä soitosta jopa kuukausia kestävään dialogiin.

Tässä esimerkkejä palautteista, joiden kaltaisia jälkihoitotyöntekijät saavat kymmeniä joka päivä.

”Auta minua!”
Algerialaiseen berberiheimoon kuuluva Ahmad soitti ympärivuorokautiseen puhelinpäivystykseemme ja siitä alkoi muutaman kuukauden kestänyt yhteydenpito.
– Al Hayatin ohjelmat muuttivat elämäni, Ahmad kertoi.
– Aloin kyseenalaistaa islamia, tutkia sitä ja päädyin siihen, että islamin uskonnossa ei ole mitään hyvää. Olen aina tuntenut vetoa kristinuskoon, mutta en ole uskaltanut uskoa Jeesukseen muslimitaustani takia.
Muutama viikko sitten Ahmad oli valmis ottamaan Kristuksen vastaan Pelastajanaan. Seuraavaksi jälkihoitotyöntekijän työlistalla oli antaa neuvoja ja materiaalia uskon ensiaskeleisiin.
– Ole hyvä ja auta minua! Luotan teihin ja olen varma, että voitte johdattaa minua eteenpäin uskontiellä, Ahmad pyysi.

Päätös
Jeesus ilmestyi marokkolaiselle Yousralle kolme kertaa. Raamattu alkoi kiinnostaa ja hän alkoi lukea sitä. Al Hayat -kanavan kautta hän sai yhteyden tiimiläisiimme. Sielunhoitaja piti naiseen yhteyttä ja vastasi kärsivällisesti Yousran lukuisiin kysymyksiin. Nyt Yousralta on saatu iloinen kiitosviesti:
– Olen päättänyt ottaa Jeesuksen Kristuksen vastaan Vapahtajanani!
Seuraavaksi Yousra ohjataan paikallisuskovien yhteyteen.

Raamattu
Mahmud Egyptistä lähetti viestin, että Al Hayatin ohjelmat sysäsivät hänet pohtimaan islamin oppeja. Mahmud ei saanut keneltäkään muslimilta vastauksia kysymyksiinsä. Hän otti yhteyttä kristittytaustaiseen ystäväänsä saadakseen tietää enemmän Jeesuksesta. Ystävä kehotti lukemaan Raamattua ja Mahmud alkoi lukea Matteuksen evankeliumia. Mahmud soitti Al Hayatin puhelinpäivystykseen kertoen:
– Jokainen Raamatun sana kosketti sydäntäni ja tuntui hyvältä lukea Kristuksen opetuksia.
Tiimi pitää nyt yhteyttä Mahmudiin ja vastaa hänen kristinuskoa koskeviin kysymyksiinsä.
Rukoillaan yhdessä tiimiläisten kanssa, että Mahmud ja monet muut kiinnostuneet ovat pian valmiita antamaan elämänsä Jeesukselle.

Jaa jälkihoitotyön taakkaamme! Rukoile voimia, viisautta ja varjelusta jälkihoitotyöntekijöille. Monet heistä asuvat muslimimaissa. Tarvitsemme varoja lisätyöntekijöiden palkkaamiseen ja työstä syntyviin kuluihin. Vahvistetaan ja kasvatetaan yhdessä seurakuntia arabi- ja muslimimaailmaan nyt kun evankeliumi tavoittaa muslimit ja runsasta uskoontulosatoa korjataan!

Haluatko auttaa työtämme?